Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (на 4-6 порцій:
- качине філе - 1 кг;
- лисички - 500 гр;
- цибуля - 2 середніх шт;
- бальзамічний оцет - 5 ст.л.;
- кленовий сироп (або мед) - 2 ч.л.;
- сіль, мелений чорний перець;
- олія - 3 ст.л.
Лисички промити під холодною водою від землі. Намагаємося зробити це швидко, інакше гриби розм ’ якнуть.
Вимите і обсушене паперовим рушником качине філе солимо й перчимо з двох сторін.
Обсмажуємо на розігрітій з однією столовою ложкою рослинного масла сковорідці з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скориночки. Потім кладемо в деко з краями і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, хвилин на 15, щоб довести до готовності.
Цибулю ріжемо соломкою й обсмажуємо на іншій сковороді з рештою рослинною олією до м'якості.
Лисички тим часом ріжемо досить крупно (на 2-3 частини, маленькі не ріжемо взагалі) і кидаємо до цибулі. Смажимо на невеликому вогні все разом хвилин так 10, періодично помішуючи.
якраз філе буде готово. Виймаємо, кладемо в тарілку.
І накриваємо фольгою, щоб м'ясо "відпочило" і розподілив всередині себе соки, хвилин на 5.
Ту сковорідку, де смажилося філе, знову повертаємо на вогонь, виливаємо в неї бальзамічний оцет, лопаткою соскребаем качині прижарки з дна. Коли оцет почне закипати, зменшуємо вогонь і додаємо кленовий сироп (або мед), перемішуємо до розчинення оного в оцті й вимикаємо.
Філе викладаємо на дошку й ріжемо шматочками під кутом 45 градусів.
Кладемо м'ясо в тарілку, поливаємо соусом.
Поруч складуємо лисички і швидше подаємо! Гості будуть щасливі! І ви теж.
Приємного апетиту!
Ольга Злобіна.