Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо простіше, то Кордон Блю - це пафосна котлета по-київськи. Вона зовсім не тривіальна. Це як зібрати конструктор lego не за інструкцією, додавши кілька деталей з іншого набору. Хто знає, той зрозуміє.
    Кордон Блю
    теляча вирізка
    шинка
    твердий сир
    яйця
    борошно
    панірувальні сухарі
    соняшникову олію
    сіль
    свіжозмелений чорний перець
    Кордон Блю можна готувати і з курки. Від телятини віє розкішшю, мені це подобається.
    Все готується дуже просто. Зайвих зусиль і брудний посуд насправді тільки додають вогню.
    Підготуйте все для панірування. Найзручніше використовувати 3 тарілки, з борошном, збитими яйцями і панірувальними сухарями.
    Відбийте телятину. Покладіть шматок між двох аркушів пергаменту і добре пройдіться ніж щось плоским і важким. Не треба використовувати молоток із зубчиками, вони розривають волокна м'яса. Нехай телятина стане не більш 5 мм в товщину.
    Постеліть на м'ясо шинку, зверху покладіть сир. Потім повернути все в рулет, М'ясо має прекрасно склеиться, будьте відважні.
    Обваляйте котлети в борошні. Слідом, занурте в збиті яйця і відправте в тарілку з сухарями. Потім повторіть процес, тільки вже без борошна. Тепер у нас потужна скоринка.
    Поставте Кордон Блю в холодильник на 10 хвилин.
    За цей час розігрійте 1 см шар масло в сковороді, а також духовку до 180° С.
    Швидко обсмажте Кордон Блю в олії до золотистого кольору.
    Доведіть котлети в духовці до готовності, 5-7 хвилин.
    Простежте за тим, як змінюється обличчя людини, розрізання Кордон Блю перед тим, як з'їсти. Хрускіт паніровки, в'язка начинка, яка стікає на тарілку. Ніжність телятини і легкий солонуватий смак шинки.
    Ця несподівана принадність ділить ім'я з найпотужнішою кулінарної школою світу. Я не здивований.
    Фото і рецепт: Петро Голавский