Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Рецептів котлет стільки ж, скільки рецептів борщу. Тому, щоб відразу запобігти спори за рецептурою, підкреслю, що це котлети, як їх роблю я! Виходить дуже смачно.
Інгредієнти (8 порцій:
* яловичина - 800 гр;
* свинина - 800 гр;
* цибуля - 2 шт;
* часник - 2 шт;
* булка - 1/3 батона;
* молоко - 1 склянка;
* петрушка - 1 пучок;
* сіль, перець.
М'ясо ріжемо кубиками. Булку замочуємо в молоці.
Проворачиваем м'ясо через м'ясорубку. Бажано двічі - фарш буде ніжніше.
В блендер відправляємо листочки петрушки і витискаємо туди ж часник. Перемелюють.
перемелений двічі фарш, також через м'ясорубку, пропускаємо цибулю і віджату після молока булку. Додаємо зелень з блендера (її молоти вже не потрібно). Ретельно перемішуємо, краще всього руками.
Солимо й перчимо. Ще раз заважаємо. На сіль потрібно спробувати - беремо в руки шматочок фаршу і додаємо до мови (є його не потрібно, це не тар-тар). Мова відчує - вистачає солі чи ні.
Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети і відправляємо на розігріту з рослинним маслом сковороду на невеликий вогонь.
На першій стороні смажимо без кришки. Я накриваю сіткою проти бризок. Смажимо хвилини 3-5 до золотистого кольору.
Перевертаємо на іншу сторону, накриваємо кришкою і смажимо ще 5-7 хвилин до готовності.
Після першої партії котлет на сковорідці залишаються чорні "засмажки". Соскребаем їх лопаткою, выкидываем і продовжуємо смажити котлети.
Готові котлети складаємо в миску під кришку, щоб вони не охолонули.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Я обожнюю з пюре і солоними огірками.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна