Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для котлет вибрали гарний шматочок філе індички, дрібно порубали, додали замочену в молоці булку, яйце і приправили сіллю і перцем. Щоб з фаршу котлетки ліпилися легко і просто, прибираємо його в холодильник. Готуємо котлети в духовці.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    філе індички - 500г; булка - 90г; молоко - 150мл; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 4 ст.л.; сіль, мелений чорний перець - за смаком
    М'ясо промити, видалити всі плівочки нарізати на великі шматки, після чого пропустити через м'ясорубку або подрібнити в комбайні. Додати яйце, сіль і розмішати.
    Булку нарізати на шматки, залити молоком і залишити на кілька хвилин. Віджати надлишок молока і додати булку у фарш. Вимішувати до тих пір, поки фарш не стане однорідною.
    Прибрати в холодильник на 1 годину (з охолодженого фаршу зручніше ліпити котлети).
    Мокрими руками сформувати витягнуту котлетку довжиною 7-9 см. Кожну котлетку обваляти з усіх сторін в панірувальних сухарях. Деко змастити олією і розкласти на ньому котлетки.
    Готувати на середній полиці в розігрітій до 180С духовці близько 30 хвилин. На тарілку розкладіть котлети і полийте їх грибним соусом.
    Автор: Олена Покровська