Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* філе індички (я беру філе стегна) - 700 гр;
* цибуля - 2 шт;
* булка - горбушка і шматочок;
* яйце - 1 шт;
* вершки 200 мл;
* хрін столовий - 2 ст.л.;
* сіль, мелений перець, щіпка каррі.
Індичку ріжемо на шматки і пропускаємо через м'ясорубку.
Цибулю дрібно ріжемо й обсмажуємо в розігрітій з рослинним маслом сковороду. Через хвилину до цибулі додати перець і трохи каррі.
Особливо сильного смаку ця приправа не дасть, але цибуля стане дуже гарного кольору.
Смажимо лук до прозорості на середньому вогні. У цей час можна замочити булку у вершках.
Цибулю виходить ось такий красивий. Промалываем його і віджату від вершків булку через м'ясорубку до м'яса.
У фарш відправляємо вершки з-під булки і яйце, перемішуємо.
Солимо, перчимо, кладемо хрін і ще раз добре перемішуємо.
Формуємо досить великі котлети, щоб вони були соковиті. Кладемо на розігріту з рослинним маслом сковороду.
Смажимо з одного боку, накривши спеціальною сіткою проти бризок, або без неї.
Потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо з іншого боку до готовності. Вогонь повинен бути невеликий, щоб котлети просмажились. Процес займає 7-10 хвилин.
Готові котлети складаємо в миску під кришкою, щоб вони не охолонули, поки ми смажимо наступні партії.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Ми їли з зеленим салатом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна