Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
одна куряча грудка,
один плавлений сирок,
зелень кропу і петрушки,
зубочек часнику,
чайна ложка розм'якшеного вершкового масла,
панірувальні сухарі,
яйце, рослинне масло,
сіль, перець.
Приготування:
Спочатку готуємо начинку. Плавлений сирок трьом на дрібну терку. Додаємо в нього давленный часник, дрібно порубану зелень, чайну ложку вершкового масла, все перемішуємо. Потім чайними ложечками формуємо кульки і ставимо їх в морозилку.
Далі робота з м'ясом. Беремо курячу грудинку, обережно відокремлюємо філе від кістки (можна взяти і просто філе, але мені зручніше самої відокремлювати, тоді я отримую дві штучки, але пузатенькі і не распластанные. З них дуже зручно робити порційні шматки. А кісточка йде у суп).
Філе акуратно гострим ножем ділимо на кілька порційних шматочків, потім накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо (плівка потрібна для того,щоб ніжно відбити м ’ ясо, порвавши його).
В ідеалі зробити все без дірок, інакше начинка витече, але якщо десь і вийде дірка - не страшно. Зробіть “швидку допомогу”. Трохи м'яса відбити тонко-тонко і вже в процесі загвинчування, дірки “залатати” допоміжним матеріалом.
Готові пласти солимо й перчимо. Потім дістаємо подмороженные кульки, викладаємо на відбивну (руками сформувати брусочок, який був би приблизно на сантиметр тонше самого філе) і звертаємо рулетиком. Готові рулетики поставити на п'ять хвилин в морозилку. Так м'ясо буде краще тримати форму.
Глибоку сковороду наповнюємо рослинною олією (рулетики в ідеалі повинні кипіти в маслі). Кожну котлетку обвалюємо в борошні (акуратно притисніть краю, як би “залепив” їх), потім в збитом яйці, а потім в сухарях. Смажимо до золотистої скориночки.
Два важливі нюанси від себе:
Замість панірувальних сухарів краще використовувати вчорашній батон, підсушити в духовці і подрібнити. Рулетики краще намагатися робити невеликого розміру, так м'ясо швидше прожариться, а начинка не встигне розплавитися і “втекти”, якщо все таки де-то виявиться дірочка.
Фото і рецепт: KrapiVka