Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * курчата вагою приблизно по 1 кг - 2 шт;
    * вершкове масло - 200 гр;
    * естрагон (тархун) - 1 пучок;
    * лимон - 1 шт;
    * часник молодий - 2 головки;
    * картопля молода - 2 кг;
    * чебрець - 5 гілочок;
    * сіль, чорний перець.
    Чим менше за розміром ви купите курчат, тим ніжніше і смачніше вони будуть. При цьому намагайтеся, щоб курочки були однаковими, тоді вони будуть готові одночасно.
    Картоплю беріть з тонкою шкурочкой, в іншому випадку чистіть. Якщо не знайдете естрагон, сміливо беріть петрушку (але це вже зовсім інша пісня вийде).
    Вершкове масло необхідно дістати з холодильника приблизно за годину до початку приготування, щоб воно стало абсолютно мягким.Разогреваем духовку до 180 градусів.
    Картоплю моєму щіткою, великі картоплини ріжемо навпіл. Кладемо картоплю в киплячу подсоленую воду і варимо до напівготовності (5 хвилин з моменту повторного закипання). Коли час закінчиться, зіллємо воду.
    А поки картопля вариться, естрагон моєму, висушуємо і подрібнюємо в блендері (тільки листочки) або дуже дрібно нарізаємо.
    Змішуємо масло з естрагоном, витискаємо туди 3 часточки часнику, трьом цедру лимона (тільки жовту частина шкірки) і витискаємо сік. Перемішуємо.
    Додаємо сіль і перець. Я додала приблизно 3 ч.л. солі, 2 ч.л. перцю.
    Обмазуємо курчат з усіх боків і всередині ароматним маслом, пов'язуємо їм ніжки разом і кладемо в глибоке деко. Навколо курочок розподіляємо картоплю, що залишилися зубчики часнику і гілочки чебрецю.
    Мені все масло для курочок не знадобилося, тому інше я маленькими порціями розподілила серед картошек.Противень попередньо нічим змащувати не треба, масло з курочок зробить свою справу.
    Відправляємо деко в духовку на годину точно, а там дивіться. Я є щасливим власником термометра, який втикаю в найтовстіша місце запекаемого шматка і він показує, коли готовий той чи інший вид м'яса.
    У мене вони стояли біля півтори години (трохи менше). Під час запікання пару раз дістаємо й поливаємо курчат і картоплю виділеним маслом.
    Виходить краса! Неймовірно ніжне м'ясо і дуже смачні картопля і часник. Розбираємо і терміново подаємо!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна