Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Курка по цьому рецепту виходить багатого смаку і приголомшливого барвистості, з хрусткими вкрапленнями арахісу і насолодою болгарського перцю. Це варто спробувати! Тим більше, що вона гарна, як в холодному, так і в гарячому вигляді. І головне - досить швидко готується.
Інгредієнти:
Стегенце курячий (невеликі) - 4 шт
Перець болгарський - 2 шт
Печериці (малі) - 100 г
Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
Часник - 3 зуб.
червоне Вино солодке (або напівсолодке) - 100 г
Спеції (сіль, чорний перець, чорний перець)
Оцет (бальзамічний) - 1 ст. л.
Мед - 0,5 ч. л.
Табаско (кілька крапель)
Олія (оливкова) - 4 ст. л.
Арахіс - 50 г
Приготування:
Таке розмаїття смакових нот створює чудове кулінарне твір у підсумку.
Стегенця ретельно вимити, зрізати надлишки жиру, натерти сіллю і червоним перцем і залишити хвилин на 10.
Болгарський перець (краще взяти різного кольору, крім зеленого) очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Печериці нарізати четвертинками.
Арахіс поставити на 3-4 хвилини на повну потужність в мікрохвильову піч і очистити. Можна обсмажити на сухій сковороді. Не принципово. Можна навіть взяти солоний з пакетика, попередньо коли ми відкинули сіль.
Цибулю обчистити і дрібно порізати.
Стегенця обсмажити з усіх боків у глибокій сковороді на рослинній олії. Вийняти з сковороди на тарілку.
На цьому ж жирі обсмажити цибулю до золотистого кольору, видавити в жарящийся цибуля, часник, додати смужки перцю й печериці, і тушкувати ще 5 хвилин.
Влити в сковороду вино, додати оцет, мед, червоний перець, табаско і сіль. Спробувати. Соус повинен бути кисло-солодким, але мати гостре, але м'який.
Викласти в соус стегенця, закрити посуд кришкою і тушкувати на маленькому вогні 20 хвилин.
Арахіс крупно порубати ножем і посипати вже готове блюдо.Подавать з відварним рисом або свіжим білим хлібом.
Це дуже смачно і я сподіваюся, що вам теж сподобається!
смачного вам і вашій родині!
Фото і рецепт: Ольга-Демоника