Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Курка по цьому рецепту виходить багатого смаку і приголомшливого барвистості, з хрусткими вкрапленнями арахісу і насолодою болгарського перцю. Це варто спробувати! Тим більше, що вона гарна, як в холодному, так і в гарячому вигляді. І головне - досить швидко готується.
    Інгредієнти:
    Стегенце курячий (невеликі) - 4 шт
    Перець болгарський - 2 шт
    Печериці (малі) - 100 г
    Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
    Часник - 3 зуб.
    червоне Вино солодке (або напівсолодке) - 100 г
    Спеції (сіль, чорний перець, чорний перець)
    Оцет (бальзамічний) - 1 ст. л.
    Мед - 0,5 ч. л.
    Табаско (кілька крапель)
    Олія (оливкова) - 4 ст. л.
    Арахіс - 50 г
    Приготування:
    Таке розмаїття смакових нот створює чудове кулінарне твір у підсумку.
    Стегенця ретельно вимити, зрізати надлишки жиру, натерти сіллю і червоним перцем і залишити хвилин на 10.
    Болгарський перець (краще взяти різного кольору, крім зеленого) очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Печериці нарізати четвертинками.
    Арахіс поставити на 3-4 хвилини на повну потужність в мікрохвильову піч і очистити. Можна обсмажити на сухій сковороді. Не принципово. Можна навіть взяти солоний з пакетика, попередньо коли ми відкинули сіль.
    Цибулю обчистити і дрібно порізати.
    Стегенця обсмажити з усіх боків у глибокій сковороді на рослинній олії. Вийняти з сковороди на тарілку.
    На цьому ж жирі обсмажити цибулю до золотистого кольору, видавити в жарящийся цибуля, часник, додати смужки перцю й печериці, і тушкувати ще 5 хвилин.
    Влити в сковороду вино, додати оцет, мед, червоний перець, табаско і сіль. Спробувати. Соус повинен бути кисло-солодким, але мати гостре, але м'який.
    Викласти в соус стегенця, закрити посуд кришкою і тушкувати на маленькому вогні 20 хвилин.
    Арахіс крупно порубати ножем і посипати вже готове блюдо.Подавать з відварним рисом або свіжим білим хлібом.
    Це дуже смачно і я сподіваюся, що вам теж сподобається!
    смачного вам і вашій родині!
    Фото і рецепт: Ольга-Демоника