Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Не знаю, чи їдять японці курку так, як описує рунет, але цей рецепт варто Вашої уваги. В оригіналі автор пропонує готувати цю курочку на шпажках. Мене що-то перемкнуло і я посмажила просто на сковороді-гриль в запропонованому маринаді до випаровування останнього. Цукор карамелизировался і курочка стала солодкою. А в поєднанні з гостротою васабі - це просто щось!
    Нам знадобиться:
    курка (грудинка) - 600 г;
    морква - 1 шт;
    яйце - 1 шт;
    соєвий соус - 4 ст. л.;
    цукор - 3 ст. л.;
    вино (біле сухе) - 1 ст. л.;
    васабі.
    Приготування:
    Куряче філе нарізати на невеликі шматочки.
    Готуємо маринад: соєвий соус, вино, цукор змішуємо. Занурюємо в маринад шматочки курки. Залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
    Розігріваємо сильно сковороду-гриль, змазану олією (саме змащену, не политу). Викладаємо шматочки курки на сковороду так, щоб Ви могли кожен шматочок підсмажити з усіх боків.
    Коли курочка буде красиво підсмажена з усіх боків - виливаємо в сковороду що залишився маринад і на сильному вогні смажимо курочку, інтенсивно заважаючи, до повного виварювання маринаду.
    Цукор в маринаді карамелізуєтся і курочка покриється апетитною солодкої оболонкою.
    Подавайте обов'язково з васабі або гірчицею.
    Фото і рецепт: horo6aya