Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Приготовлена за цим рецептом курка виходить м'якою і соковитою. Додайте до цього смачний грибний соус, в якому розплавлені шматочки сир брі. Результат варто витраченого часу.
    Інгредієнти:
    курка - 1 шт. (близько 1.5 кг); борошно - 3 ст.л.; сіль - 1/2 ч.л.; чорний перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера (стеблової) - 2-3 стебла; печериці - 300г; для соусу: вершки (15% жирність) - 250 мл; брі - 90г; сіль - за смаком; олія для смаження.
    Курку нарізати на порційні шматки, посолити, поперчити.
    Скласти шматочки курки в миску з борошном і добре перемішати, щоб кожен шматочок був покритий борошном.
    Розігріти сковороду, додати трохи рослинної олії. Викласти на сковороду м'ясо і обсмажити з обох боків до утворення золотистої скориночки. Перекласти курку в жароміцну форму і накрити кришкою (або фольгою), щоб м'ясо залишалося теплим.
    Вимити сковороду (або взяти іншу), розігріти, додати рослинну олію. Обсмажити на олії дрібно нарізаний лук до прозорості. Додати до цибулі нарізаний стебло селери і готувати всі вместе2-3 хвилини, постійно помішуючи, щоб овочі не пригоріли.
    Гриби нарізати тонкими пластинами. Перекласти селера з цибулею у форму з шматочками курки.
    Для соусу обсмажити на маслі гриби, посипати їх 1 ч.л. борошна і струснути сковороду, щоб борошно змішалася з борошном. Влити вершки, перемішати і готувати на маленькому вогні пару хвилин.
    Додати в соус сир брі і готувати, помішуючи, поки сир не розплавиться.
    Залити соусом курку і готувати при 180С близько півгодини. Курка готова.
    Автор: Олена Покровська