Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    курячий фарш - 500 гр;
    кабачок - 1/2 невеликого (250 гр);
    знежирений сир (у мене 1,8%) - 100 гр;
    яйце - 1 шт;
    кукурудзяний крохмаль - 1 ст.л.;
    часник - 2 зубчики;
    кріп - пучок;
    сіль, мелений чорний перець.
    Трьох кабачок на дрібній тертці. Якщо він молодий, як у моєму випадку, то разом з шкірою і насінням (їх майже немає).
    Добре віджимаємо рідина з натертою м'якоті. Змішуємо з фаршем.
    Додаємо сир. Потім крохмаль.
    Потім добре перемішуємо з яйцем. Фарш відразу стане ніжніше.
    Витискаємо у фарш часник і додаємо дрібно порізаний кріп.
    Добре перемішуємо, солимо й перчимо. Ще раз вимішуємо фарш.
    Застилаємо деко фольгою.
    Змоченими холодною водою руками формуємо котлети приблизно 2-2,5 см завтовшки і розкладаємо на фольгу.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (у мене стояли 35). Режим конвекція+гриль.
    У процесі готування я перевертаю деко, тому як духовка нерівномірно пече.
    Після закінчення часу приготування, духовку вимикаємо, а котлети залишаємо всередині хвилин на 15, щоб вони не втратили всі свої соки.
    Вони виходять золотистого кольору і дивно соковиті. Дуже добре відділяються від фольги лопаткою.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Неймовірно смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга