Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
курячий фарш - 500 гр;
кабачок - 1/2 невеликого (250 гр);
знежирений сир (у мене 1,8%) - 100 гр;
яйце - 1 шт;
кукурудзяний крохмаль - 1 ст.л.;
часник - 2 зубчики;
кріп - пучок;
сіль, мелений чорний перець.
Трьох кабачок на дрібній тертці. Якщо він молодий, як у моєму випадку, то разом з шкірою і насінням (їх майже немає).
Добре віджимаємо рідина з натертою м'якоті. Змішуємо з фаршем.
Додаємо сир. Потім крохмаль.
Потім добре перемішуємо з яйцем. Фарш відразу стане ніжніше.
Витискаємо у фарш часник і додаємо дрібно порізаний кріп.
Добре перемішуємо, солимо й перчимо. Ще раз вимішуємо фарш.
Застилаємо деко фольгою.
Змоченими холодною водою руками формуємо котлети приблизно 2-2,5 см завтовшки і розкладаємо на фольгу.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (у мене стояли 35). Режим конвекція+гриль.
У процесі готування я перевертаю деко, тому як духовка нерівномірно пече.
Після закінчення часу приготування, духовку вимикаємо, а котлети залишаємо всередині хвилин на 15, щоб вони не втратили всі свої соки.
Вони виходять золотистого кольору і дивно соковиті. Дуже добре відділяються від фольги лопаткою.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Неймовірно смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга