Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Для 4-х людина нам знадобляться:
* 12-16 курячих крилець (залежно від розміру)
* 1/2 чайні ложки соєвого соусу
* 1/2 чайні ложки саке
* кукурудзяний крохмаль
* соняшникова олія для смаження
Для соусу:
* 2 шт. лука-порею
* 1 перчик чилі без насіння
* 100 мл соєвого соусу
* 1 ложка саке*
* 30 мл рисового оцту
* 2 ложечки цукру
Як приготувати курячі крильця під соусом з лука-порею:
Почнемо з того, що замаринуем крильця в соєвому соусі і саке. Залишаємо їх на час.
Готуємо цибуля-порей. Добре його моєму і дрібно ріжемо. Підсмажуємо його на сковорідці з невеликою кількістю олії і додаємо дрібно рублений перчик чилі (акуратно зніміть перед цим насіння), соєвий соус, саке і цукор. Змішуємо все це й залишаємо на маленькому вогні на кілька хвилин.
Тепер повертаємося до курячих крилець. Обвалюємо їх у кукурудзяному крохмалі і смажимо у великій кількості заздалегідь нагрітого соняшникової олії.
Коли вони добре підсмажаться, дістаємо їх і викладаємо на вбираючу кухонну папір, щоб пішло зайве масло.
Подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!
* Ніж можна замінити саке? Саке - рисове вино або рисова горілка, можна замінити (хоча, звичайно, це не ідеальна заміна) білим сухим виноградним вином.