Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
курячі ніжки - 6 шт;
лайм - 2 шт;
апельсин - 1 шт;
часник - 4 зубчики;
оливкова олія - 1/3 склянки;
сіль, мелений чорний перець.
Якщо хочете зовсім дієтичний варіант, зніміть з стегенець шкіру. Я її знімала з готових ніжок.
Цитрусові моєму гарячою водою, щоб вони віддали більше аромату. Трьом на дрібній тертці цедру половини одного лайма і половини апельсина.
Додаємо туди ж сік апельсина і двох лайм. Солимо, перчимо, додаємо оливкова олія, витискаємо часник, перемішуємо.
Кладемо в маринад ніжки, рівномірно розподіляємо, щоб маринад вкрив курку. Залишаємо стояти 20-30 хвилин на столі.
Викладаємо ніжки шкірою вгору на решітку, яку кладемо на деко з краями. Поливаємо кожен стегенце двома столовими ложками маринаду.
Наливаємо в деко гарячої води з чайника, тільки щоб покрити дно. Відправляємо курку в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.
У середині приготування виймемо й поллємо соком з листа. Курочка повинна зазолотиться. А за рахунок води, вона не висохне.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна