Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    курячі ніжки - 6 шт;
    лайм - 2 шт;
    апельсин - 1 шт;
    часник - 4 зубчики;
    оливкова олія - 1/3 склянки;
    сіль, мелений чорний перець.
    Якщо хочете зовсім дієтичний варіант, зніміть з стегенець шкіру. Я її знімала з готових ніжок.
    Цитрусові моєму гарячою водою, щоб вони віддали більше аромату. Трьом на дрібній тертці цедру половини одного лайма і половини апельсина.
    Додаємо туди ж сік апельсина і двох лайм. Солимо, перчимо, додаємо оливкова олія, витискаємо часник, перемішуємо.
    Кладемо в маринад ніжки, рівномірно розподіляємо, щоб маринад вкрив курку. Залишаємо стояти 20-30 хвилин на столі.
    Викладаємо ніжки шкірою вгору на решітку, яку кладемо на деко з краями. Поливаємо кожен стегенце двома столовими ложками маринаду.
    Наливаємо в деко гарячої води з чайника, тільки щоб покрити дно. Відправляємо курку в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.
    У середині приготування виймемо й поллємо соком з листа. Курочка повинна зазолотиться. А за рахунок води, вона не висохне.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна