Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Куряче м'ясо - одне з найбільш доступних і часто зустрічаються на нашій кухні. Як можна урізноманітнити страви з куркою? Пропоную приготувати наступний нехитрий, але в той же час оригінальний рецепт.
    Нам знадобляться:
    * 8 курячих стегенець (тільки ніжки, без стегон)
    * 250 г гарбуза
    * 3 ложки томатного соусу (або томатної пасти, краще домашнього приготування)
    * 1 ложка коричневого цукру
    * 1 цибуля
    * 1 гострий перчик чилі
    * 1 чашка курячого бульйону
    * 2 зубчики часнику
    * 20 оливок без кісточок
    * щіпка меленого кмину
    * щіпка меленого червоного перцю (паприки, негострий)
    * оливкова олія
    * петрушка
    * сіль і перець
    Рецепт приготування курячих стегенець з гарбузом та оливками:
    Чистимо гарбуз і ріжемо на середні кубики. Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Чистимо та пропускаємо через давилку часник.
    Курячі стегенця ріжемо поВ каструлі з невеликою кількістю оливкової олії обсмажуємо курячі стегенця, попереднє посолені і поперченые.
    Дістаємо курку, а в тім же маслі, пасеруємо цибулю на повільному вогні, коли вона почне міняти колір, додаємо часник, смажимо кілька хвилин додаємо томатний соус, солимо, додаємо цукор і кмин. Добре перемішуємо й залишаємо на 2 хвилини на вогні.
    Туди ж додаємо курку, дрібно рубаний перчик чилі і червоний мелений перець. Під кінець додати кубики гарбуза, оливки, курячий бульйон і трохи петрушки. Накриваємо кришкою й залишаємо гаситися на повільному вогні хвилин 20-30, до тих пір, поки курка і гарбуз не протушаться добре.
    Час приготування: 60 хвилин.
    Гарніром може служити і рис, картопля, і варені або тушковані овочі або простий салат.
    Приємного апетиту!