Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Куряче м'ясо - одне з найбільш доступних і часто зустрічаються на нашій кухні. Як можна урізноманітнити страви з куркою? Пропоную приготувати наступний нехитрий, але в той же час оригінальний рецепт.
Нам знадобляться:
* 8 курячих стегенець (тільки ніжки, без стегон)
* 250 г гарбуза
* 3 ложки томатного соусу (або томатної пасти, краще домашнього приготування)
* 1 ложка коричневого цукру
* 1 цибуля
* 1 гострий перчик чилі
* 1 чашка курячого бульйону
* 2 зубчики часнику
* 20 оливок без кісточок
* щіпка меленого кмину
* щіпка меленого червоного перцю (паприки, негострий)
* оливкова олія
* петрушка
* сіль і перець
Рецепт приготування курячих стегенець з гарбузом та оливками:
Чистимо гарбуз і ріжемо на середні кубики. Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Чистимо та пропускаємо через давилку часник.
Курячі стегенця ріжемо поВ каструлі з невеликою кількістю оливкової олії обсмажуємо курячі стегенця, попереднє посолені і поперченые.
Дістаємо курку, а в тім же маслі, пасеруємо цибулю на повільному вогні, коли вона почне міняти колір, додаємо часник, смажимо кілька хвилин додаємо томатний соус, солимо, додаємо цукор і кмин. Добре перемішуємо й залишаємо на 2 хвилини на вогні.
Туди ж додаємо курку, дрібно рубаний перчик чилі і червоний мелений перець. Під кінець додати кубики гарбуза, оливки, курячий бульйон і трохи петрушки. Накриваємо кришкою й залишаємо гаситися на повільному вогні хвилин 20-30, до тих пір, поки курка і гарбуз не протушаться добре.
Час приготування: 60 хвилин.
Гарніром може служити і рис, картопля, і варені або тушковані овочі або простий салат.
Приємного апетиту!