Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для тих, хто любить печінку, пропонуємо рецепт порційних паштєтіков. Добавка вершкового масла робить паштет не таким сухим. Замість зеленого горошку в печінкову масу можна додати кукурудзу або печериці смажені.
    Інгредієнти:
    куряча печінка - 500г;
    вершкове масло - 50-60г;
    яйце - 2 шт.;
    сіль - 1 ч.л.;
    мелений чорний перець - за смаком;
    зелений горошок - 4 ст.л.
    Курячу печінку промити, видалити всі протоки та плівки. Подрібнити очищену печінку у комбайні або пропустити 2 рази через м'ясорубку. Яєчні жовтки збити і додати до печінці.
    Охолоджене масло натерти на терці і також додати до печінці. Приправити печінкову масу сіллю і перцем.
    Всипати в миску зелений горошок.
    Білки збити в стійку піну і акуратно додавати до печінкової масі.
    Розкласти печінкову масу по формах для кексів.
    Форму встановити в глибоке деко. В деко налити воду, щоб її рівень доходив до середини "кексів". Запікати при 180С до готовності (20-30 хвилин в залежності від духовки).
    Перевірити готовність лучиною. Готові паштети печіночні витрусити з форми і подати до столу.
    Примітка: зелений горошок не можна змішувати з печінковою масою, а розкласти у формочки. Паштет смачніше гарячий. Холодні паштєтікі краще розрізати на шматочки і намазати на хліб з маслом.
    Фото і рецепт: Олена Покровська