Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей террін приготований в середземноморському стилі - з додаванням сушених томатів в оливковій олії і базиліка. Можна їсти як холодну закуску і як добавку до запеченого картоплі і салату. Холодним подавати з соусом на основі сметани, хріну, часнику.
    Інгредієнти:
    * Курка (відварна, бажано м ’ ясо від кісток, з грудки буде досить сухо) - 600 г
    * Томати в'ялені (в маслі) - 12 шт
    * Базилік (свіжий, листя) - 10 шт
    * Яйце куряче - 2 шт
    * Сухарі панірувальні - 2 ст. л.
    * Масло вершкове - 55 г
    * Орегано (сушений) - 1 ч. л.
    * Сіль
    * чорний Перець (мелений)
    Приготування:
    Зварити курку з додаванням солі, перцю, лаврового листа.Приготовленное м'ясо розібрати з кісток і змолоти. Близько 600 грамів м'яса вареного я отримала з 1.5 кг стегон.
    У фарш додати нарізаний базилік, нарізані дрібними кубиками помідори, яйця збовтати і відлити для змащення верху третину, решта влити в фарш, розтоплене вершкове масло, панірувальні сухарі і спеції. Все ретельно перемішати.
    Кексовую форму прокласти папером або фольгою (форма 9x20 см), змастити дно і стінки маслом. Покласти масу в підготовлену форму, притиснути, змастити верх відкладеної яєчною сумішшю.
    Поставити в духовку, розігріту до 190 градусів, і випікати близько 50 хв. (до запікання верху).
    Фото і рецепт: Мама М.і А.