Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це самий "ледачий" рецепт ледачих голубців в духовці. Всі продукти закладаються сирими. Голубці виходять смачними і корисними.
    Інгредієнти:
    * м'ясний фарш - 400 гр. ;
    * капуста білокачанна - 500 гр.;
    * рис - 150 гр. (6 ст. ложок) ;
    * цибуля ріпчаста - 1 шт.;
    * морква - 50гр.;
    * томатний сік - 300 мл.;
    * сметана - 3 ст.ложки;
    * вода - 400 мл.;
    * сіль, перець чорний мелений;
    Приготування:
    Капусту нашинкувати. Моркву натерти на грубій терці і змішати з капустою. Трохи посолити. Половину капусти з морквою викласти у форму для запікання.
    М'ясний фарш (краще свинина з яловичиною) змішати з подрібненою цибулею і 6 повними столовими ложками сирого промитого рису. Додати 2 ч. ложки солі і трохи чорного меленого перцю.
    Викласти фарш у форму рівним шаром на шар капусти.
    Томатний сік і 3 повних столових ложки густої сметани змішати з водою. Посолити і ,якщо сік кислий, додати трохи цукру. Вилити рідина у форму.
    Надіслати форму в розігріту до 200 с духовку. Після закипання рідини у формі температуру можна зменшити. Хвилин через 15 краще накрити форму кришкою або фольгою. Тушкувати до готовності (60-80 хвилин).
    Готову страву трохи остудити і гострим ножем прямо у формі розділити на порції. Акуратно лопаткою вийняти ліниві голубці в тарілки. Подавати зі сметаною або томатним соусом.
    Форму я використовувала висотою 6 див. діаметром 25 см. Ліниві голубці вийшли заввишки 3 сантиметри.