Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Це самий "ледачий" рецепт ледачих голубців в духовці. Всі продукти закладаються сирими. Голубці виходять смачними і корисними.
Інгредієнти:
* м'ясний фарш - 400 гр. ;
* капуста білокачанна - 500 гр.;
* рис - 150 гр. (6 ст. ложок) ;
* цибуля ріпчаста - 1 шт.;
* морква - 50гр.;
* томатний сік - 300 мл.;
* сметана - 3 ст.ложки;
* вода - 400 мл.;
* сіль, перець чорний мелений;
Приготування:
Капусту нашинкувати. Моркву натерти на грубій терці і змішати з капустою. Трохи посолити. Половину капусти з морквою викласти у форму для запікання.
М'ясний фарш (краще свинина з яловичиною) змішати з подрібненою цибулею і 6 повними столовими ложками сирого промитого рису. Додати 2 ч. ложки солі і трохи чорного меленого перцю.
Викласти фарш у форму рівним шаром на шар капусти.
Томатний сік і 3 повних столових ложки густої сметани змішати з водою. Посолити і ,якщо сік кислий, додати трохи цукру. Вилити рідина у форму.
Надіслати форму в розігріту до 200 с духовку. Після закипання рідини у формі температуру можна зменшити. Хвилин через 15 краще накрити форму кришкою або фольгою. Тушкувати до готовності (60-80 хвилин).
Готову страву трохи остудити і гострим ножем прямо у формі розділити на порції. Акуратно лопаткою вийняти ліниві голубці в тарілки. Подавати зі сметаною або томатним соусом.
Форму я використовувала висотою 6 див. діаметром 25 см. Ліниві голубці вийшли заввишки 3 сантиметри.