Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Чим порадувати своїх домочадців на обід? А Ви приготуйте ось таке просте, але незвичайне блюдо - “Макаронне гніздечко”. Цікаве поєднання м'ясного фаршу і сиру фета, красива паста лазаньетте плюс томатний соус… хіба це вже не смачно і ситно?! Але, піднісши цілком звичайне страва в трохи іншому вигляді - у вигляді симпатичного» гніздечка, Ви вже точно здивуйте своїх близьких, підніміть їм настрій. Готується Лазаньетте з тюфтельками швидко і просто.
Лазаньетте (lasagnette) - широка довга локшина з гофрованими краями.
Інгредієнти на 3 порції:
лазаньетте - 150 г;
сіль - за смаком;
для тефтелькою:
м'ясний фарш - 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
сир фета - 100 г;
сіль - за смаком;
чорний перець - за смаком;
для соусу:
рослинна олія - 2 столові ложки;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
свіжий помідор - 2-3 штуки;
часник - 2 зубчики;
сіль - за смаком;
а також:
вершкове масло - 1 чайна ложка.
Рецепт приготування:
1. У м'ясний фарш додати дрібно порізану цибулю, посолити, поперчити. Добре вимішати фарш для фрикадельок руками. Чим довше вимішувати фарш, тим краще. Це зробить його еластичним і язким.
2. Сир фета порізати невеликими кубиками.
3. Відщипнути невелику кількість фаршу (близько 65 грамів), сформувати коржик, в середину якої покласти кубики сиру фета. Скачайте з фаршу кулька - тефтельку, щоб сир опинився всередині. Сформувати таким же чином решта тефтелі.
4. Сформовані тефтелі покласти у форму для випічки, поставити спікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
5. Поки тефтелі запікаються, зварити лазаньетте. У каструлю налити холодної води на 3/4 об'єму і довести до кипіння. Як тільки вода буде закипати, додати сіль. У бурхливо киплячу воду в самий центр каструлі опустити лазаньетте, не ламаючи. По мірі розм'якшення, вони поринуть у воду повністю самі. Варити 10 хвилин на середньому вогні (або згідно інструкції на упаковці ваших макаронних виробів).
6. Відварені лазаньетте відкинути на друшляк і облити холодною водою.
7. Змазати форму для запікання вершковим маслом, викласти лазаньетте.
8. Приготувати соус: на рослинній олії обсмажити дрібно порізану цибулю до м'якості. Додати дрібно порізані свіжі помідори, посолити і тушкувати, періодично помішуючи, 5-8 хвилин. У готовий соус додати дрібно порізаний часник, перемішати.
9. Приготований томатний соус викласти поверх лазаньетте в середину.
10. Вийняти з духовки готові тюфтельки.
11. Покласти готові фрикадельки на соус. Поставити отримане макаронне «гніздечко» в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. Вийняти з духовки і прикрасити зеленню кропу.
Кілька рад:
замість лазаньетте Ви можете взяти будь-які інші довгі макаронні вироби: спагетті, лінгвіні, паппарделле і т.д.
Фото і рецепт: Lorchen