Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Склад:
лисички - 400-500 г,
1 куряча грудка ~250 г,
сметана - 200-300 г,
цибуля ріпчаста - 1 шт,
зелень кропу,
вершкове + олія для смаження,
сіль,
свіжозмелений перець
Приготування:
У велику миску налити воду і покласти лисички.
Промити лисички в декількох водах і почистити від бруду за допомогою кулінарного пензлика або щіткою.
Ще раз промити, відкинути на друшляк і дати стекти зайвої жидкости.Нарезать гриби середніми шматочками (не дрібно).
Курячу грудинку вимити і добре обсушити.
грудинку Нарізати скибками, а потім тонкими смужками як на бефстроганов (за бажанням, можна грудинку нарізати великими кубиками).
Цибулину обчистити і нарізати чвертькільцями.
У сковороді розтопити трохи вершкового масла і додати рослинну.
нагріти Масло викласти курячу грудинку і обсмажити ~1 хвилину на сильному вогні, постійно помішуючи.
Грудку трохи посолити, поперчити і перекласти на тарілку.
В сковороду, де смажилася курка, викласти лисички і трохи посолити.
Довести до кипіння на середньому вогні, при цьому з грибів має виділитися багато рідини.
Готувати лисички, зрідка помішуючи, до повного випаровування жидкости.Затем додати трохи масла і обсмажити ~1-3 хвилини.
Викласти лисички в миску до курки.
Додати в сковороду олію, викласти цибулю, злегка посолити і обсмажувати ~20 хвилин на середньому або слабкому вогні до м ’ якості.
В сковороду до смаженій цибулі додати лисички з куркою і перемішати.
Покласти сметану (за бажанням можна влити трохи курячого бульйону, вершків або води) і все перемішати.
Тушкувати під кришкою на мінімальному вогні ~5 хвилин.
Додати рублену зелень кропу, сіль, перець за смаком, і перемішати.
Накрити кришкою і дати настоятися ~ 5 хвилин.
Подавати з картопляним пюре.
Фото і рецепт: Олеся