Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я думаю, це готували всі! Хоча б раз! І зараз ви мені скажете - "фе! навіщо вона це пише" Не серчайте друзі! Є пара тонкощів, які, можливо, допоможуть кому. Адже все одно цей рецепт залишається одним з найпопулярніших і одним з найпростіших варіантів до свята. Адже вкуууууусноооо!
    Інгредієнти:
    свиняча шия - 1,8 кг;
    цибуля - 4-5 шт;
    сир - 400 гр;
    майонез - 300 мл;
    сіль, перець.
    Дуже важливо вибрати гарне м'ясо. Я віддаю перевагу шию, а не карбонат, тому що вона соковитіше.
    інгредієнти я вказала обсяг м'яса, який був у мене. При купівлі м'яса завжди розраховуйте по 200-250 гр на порцію (крім шашлику, на шашлик я вважаю 400-500 гр на людину).
    Ріжемо на м'ясо скибочками товщиною сантиметри в 2-2,5. У мене вийшло 8 хороших шматків. Кожен шматок солимо й перчимо (я використовувала свіжозмелений перець з лимоном).
    Духовку розігріваємо до 180 градусів.
    Цибулю чистимо й ріжемо колечками. Викладаємо на застелений фольгою лист щільним шаром.
    Рекомендую весь лук чистити не відразу, а по мірі нарізки і укладання на деко, щоб зайвого не залишилося.
    Викладаємо м'ясо поверх лука - це тонкість номер один - так воно буде дуже соковитим і м'яким.
    Сир трьом на крупній тертці й викладаємо поверх м'яса. Чим гостріше ви виберете сир, тим смачніше буде. Рекомендую чеддер.
    У мене сир мимолетте (він дуже схожий за смаком на чеддер) тому дуже помаранчевий.
    Зверху мажемо майонезом - це тонкість номер два! Я розумію, що не дуже зручно, але саме так у вас вийде ідеальна скоринка. Не сир зверху майонезу і не сир з майонезом упереміш, а саме так.
    Ставимо в розігріту духовку до готовності хвилин на 40-50. Дивіться - коли з'явиться золотиста скоринка - готово.
    Подаємо з вареною картоплею. Або з іншими вареними овочами. Тому як блюдо досить насичене і жирне, варені овочі збалансують смак.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна