Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
гусак - 1 тушка;
яблука кислуваті - 7шт;
мед - 3ст.л.;
гірчиця - 2ст.л.;
часник - 8зубчиков;
грейпфрут - 1шт;
сіль, перець.
Приготування:
Відразу оговорочка - на фото видно, що я в начинку додавала волоські горіхи. Ми з чоловіком вирішили, що вони зайві, тому в інгредієнтах я їх не вказувала.
З одного грейпфрута витискаємо сік, яким заливаємо порізані скибочками яблука. Залишаємо на годинку маринуватися, щоб яблука просочилися соком.
Тим часом моєму гуся, обсушуємо його паперовими рушниками і натерти сіллю та перцем.
Робимо соус: з яблук зливаємо грейпфрутовий сік, додаємо мед і гірчицю, а також пропущений через прес часник. Перемішуємо.
Отриманим соусом ретельно обмазуємо гуся кулінарної пензликом. Начиняємо яблуками (якщо за збігом обставин у вас також виявилася половина гуся - просто викладаємо яблука на гусака).
Поміщаємо гусака у рукав і заливаємо залишки соусу в рукав. Випікаємо близько 1-1,2 години в розігрітій до 180С духовці.
Фото і рецепт: horo6aya