Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    гусак - 1 тушка;
    яблука кислуваті - 7шт;
    мед - 3ст.л.;
    гірчиця - 2ст.л.;
    часник - 8зубчиков;
    грейпфрут - 1шт;
    сіль, перець.
    Приготування:
    Відразу оговорочка - на фото видно, що я в начинку додавала волоські горіхи. Ми з чоловіком вирішили, що вони зайві, тому в інгредієнтах я їх не вказувала.
    З одного грейпфрута витискаємо сік, яким заливаємо порізані скибочками яблука. Залишаємо на годинку маринуватися, щоб яблука просочилися соком.
    Тим часом моєму гуся, обсушуємо його паперовими рушниками і натерти сіллю та перцем.
    Робимо соус: з яблук зливаємо грейпфрутовий сік, додаємо мед і гірчицю, а також пропущений через прес часник. Перемішуємо.
    Отриманим соусом ретельно обмазуємо гуся кулінарної пензликом. Начиняємо яблуками (якщо за збігом обставин у вас також виявилася половина гуся - просто викладаємо яблука на гусака).
    Поміщаємо гусака у рукав і заливаємо залишки соусу в рукав. Випікаємо близько 1-1,2 години в розігрітій до 180С духовці.
    Фото і рецепт: horo6aya