Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* печінка курки або індички (у крайньому випадку теляча) - 700 гр;
* цибуля - 2 шт;
* часник - 2 зубчики;
* вершки 35% - 250 мл;
* біле сухе вино - 100 мл;
* мускатний горіх;
* коріандр - 1 ч.л.;
* оливкова олія - 4 ст.л.;
* вершкове масло - 150 гр;
* сіль, мелений перець.
Моєму печінку (тут індича) і ріжемо крупно.
Цибулю ріжемо півкільцями, часник дрібно.
В розігрітій з оливковою олією сковороді розтоплюємо вершкове масло (50 гр).
Кидаємо туди цибулю і часник і смажимо пару хвилин до румяночек. Інтенсивний вогонь.
Тим часом можна розтерти в ступці коріандр. Ви можете взяти мелений, але він незрівнянно програє в аромату свежеизмельченному.
До цибулі і часнику кидаємо печінка і смажимо на тому ж інтенсивному вогні хвилин 5-10 - печінка не повинна висохнути! Всередині повинна бути рожевим, але без крові!
Солимо, перчимо, додаємо коріандр, трьом прямо в сковорідку мускатний горіх (не весь! нам потрібна щіпка), вливаємо вино і тушкуємо 5 хвилин. Потім вливаємо вершки, після закипання чекаємо хвилину і вимикаємо.
Перекладаємо вміст сковороди в миску і пробиваємо занурювальним блендером до однорідності.
Потім розкладаємо по мисочкам-формах. У мене вийшли три таких ось.
В ковші розтоплюємо на маленькому вогні залишилися 100 гр вершкового масла.
Поливаємо маслом кожну мисочку з паштетом, дати охолонути, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.
Подаємо на тостах або просто на хлібі. Ідеально на сільському або житньому.
іноді Я роблю на стіл бутерброди, а іноді подаю на великій дошці порізаний свіжий хліб в тканинній серветці, туди ж ставлю мисочку з паштетом і кладу ножик - гості самі собі із задоволенням мажуть бутерброди.
Приємного апетиту!
NB! - У мене мама робила навіть більше святковий варіант - намащує на фольгу м'яке вершкове масло (кімнатної температури) шаром, зверху викладала паштет і повертала в рулет, потім в холодильник.
Потім якщо його розгорнути і нарізати, виходять дуже красиві порційні шматки паштету з маслом.
- В паштет можна додати ст.л. коньяку, якщо його не будуть їсти діти.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна