Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Печінковий торт - прекрасна святкова закуска. Прикраса вашого столу, так сказати. Він гарний і цікавий собою. А той варіант, який я пропоную вам, ще і смачний!
Інгредієнти:
куряча печінка - 800 гр;
яйця - 2 шт;
борошно - 2/3 склянки;
крохмаль (у мене кукурудзяний) - 1 ст.л.;
сіль - 1 ч.л.;
чорний мелений перець - 1 ч.л.;
морква - 2 великих;
цибулина - 1 велика;
сир - 150 гр;
відварені яйця - 3 шт;
кріп - невеликий пучок;
сметана жирна - 400 гр;
майонез (у мене домашній) - 150 гр;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія - 4 ст.л.
Моєму печінку і складуємо її в блендер. Перемелюють до однорідного стану.
Вбиваємо туди яйця і знову перемішати.
Потім додамо 2 ст.л. з гіркою сметани, перемішаємо. Потім борошно.
Потім крохмаль, сіль і перець. Поясню про крохмаль. Куряча печінка дуже ніжна і рідке тісто виходить. Щоб млинці не руйнувалися, ми страхуймося крохмалем.
Знову перемішуємо до однорідного стану і залишаємо постояти, щоб борошно розбухла. Як раз займемося начинками.
Трьох морквину на дрібній тертці.
На розігрітій з оливковою олією сковорідці починаємо тушкувати нашу моркву на середньому вогні.
Поки поріжемо цибулю дрібними смужками.
Відправляємо цибулю в сковорідку до моркви і тушкуємо всі разом до м'якості, 10 хвилин.
Тим часом натремо на дрібній тертці сир і варені яйця.
Дрібно-дрібно поріжемо кріп (без стебел). Відправляємо його до сиру з яйцями.
соус Змішаємо. Решту сметану перемішуємо з майонезом, видавимо туди часник і посолимо-поперчити за смаком.
Половину соусу перемішуємо з яично-сирною начинкою.
Другу половину з подостывшей морквиною.
Починаємо випікати млинці. Розігріту пательню змащуємо з допомогою пензлика оливковою олією і наливаємо ополоник тесту. Як тільки краю млинці стануть браунінг, перевертаємо. Це буквально хвилина-півтори.
На іншій стороні смажимо також. Нам не можна їх перетримувати, млинці повинні бути ніжними, а не сухими.
Готовий млинець кладемо на блюдо. Я вирізаю з пекарської папери 4 смужки і підкидаю під краю млинці, щоб начинками не забруднити блюдо. Намазуємо перший млинець морквяної начинкою. Щедро так, не скупимся.
Далі складуємо другий млинець і намазуємо його сирною начинкою. Я мажу через хвилинку, щоб він трохи охолов.
І так до кінця торта. У мене вийшло 10 або 11 коржів. Верхній я завжди мажу сирною начинкою. Виймаємо паперові смужки і ставимо торт у прохолодне місце просочуватися. Ідеально - на ніч. Бо, як, він дуже смачний.
Скажу вам чесно - поки торт остигає і починає просочуватися, він найчастіше починає "їхати", як Пізанська вежа. Я руками радісно поправляю його на місце. Так що послеживайте перший час-два за ним.
При подачі нарізаємо наш торт, відповідно як торт, і акуратно по тарілках. У той же день його звичайно ж теж можна їсти, але підкреслю, що ідеальний він після ночі з холодильником.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга