Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
картопля (великий; нарізаний тонкими кружечками) - 4 шт,
оливкова олія - 2 ч. л.,
цедра лимона (терта) - 2 ч. л.,
сік лимонний - 2 ст. л.,
бринза - 100 г,
орегано (сушений) - 1 ст. л.,
гомілка куряча - 4 шт,
стегно куряче - 4 шт,
помідори черрі (на гілочці) - 250 г,
зелені оливки (або чорні; без кісточки) - 3/4 склянки.
Приготування:
розігрійте Духовку до 220 гр. Картопля викладіть на дно форми для запікання. Збризніть оливковою олією, посоліть, поперчіть.
Розкришіть бринзу, додайте до неї орегано, цедру і сік лимона. Розімніть вилкою.
Обережно підніміть шкіру і покладіть під неї біля 2 ч. л. сирної маси.
Злегка розітріть шкіру так, щоб начинка рівномірно розподілилася під нею. Викладіть курку на картоплю. Запікайте хвилин 30 - 40.
Потім додайте до курки помідори і оливки. Поперчіть. Я ще на цьому етапі змащує курку невеликою кількістю олії, щоб вона сильніша зарум'янилася.
Запікайте ще 10 - 20 хвилин до готовності курки.
Автор: horo6aya