Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли курка далі любима, але вже не викликає пристрасть, саме час відволіктися на індичку. І, знову випробувавши забуті почуття, ніжно підсолодити її тіло сухофруктами і зігріти ароматами Сходу.
    Рагу з індички з нутом і курагою
    м'ясо індички (краще темне)
    цибулю
    морква
    селера
    часник
    кориця
    зіра
    сушений чилі
    горох нут (свіжий або консерви)
    Індичка не менш корисна, ніж курка, особливо біле м'ясо. Але темне смачніше. З ним простіше.
    Приємно готувати, освоївши метод і не сумніваючись в результаті, вірно? Замість того, щоб вічно переживати за те, що м'ясо вийде пересушеним.
    Будьте терплячі, з турботою і увагою обсмажити м'ясо індички на слабкому вогні. Нехай смаки і аромати помітять один одного, подружаться, одружаться, в кінці кінців. Рагу стане яскравим і насиченим, витрачений час окупиться з лишком захопленими криками.
    Поєднання м'яса і сухофруктів - одне з моїх улюблених. В тих чи інших випадках, різні сушені фрукти доповнюють, відтіняють і підносять загальну смакову палітру страви. Поставтеся до них, як до приправі.
    Візьміть собі за правило починати рагу з трьох основних елементів: цибулі, моркви та селеру. Це фундамент аромату. Залежно від страви, що може бути пропущено, чого може бути більше, ніж іншого. Експериментуйте.
    Посоливши і поперчивши, обсмажте з усіх боків м'ясо індички, до золотистого кольору. Бажано це робити в каструлі з товстим дном. Вийміть м'ясо і відкладіть в сторону.
    Зменшіть вогонь до середнього, додайте в каструлю ще трохи олії. Додайте порізані цибулю, моркву та селеру, і насолоджуйтеся видовищем.
    Додайте спеції. Поки овочі розм'якшуються, поставте чайник.
    Покладіть м'ясо на овочі, залийте окропом, посоліть. Знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого. Готуйте 40-50 хвилин.
    Тепер додайте курагу і нут. Горох краще всього використовувати консервований. У цьому випадку, його просто треба підігріти.
    Тепла рідина допоможе куразі знову відчути себе абрикосом і віддати всю свою медову солодкість страви.
    Додавши останні штрихи, готуйте рагу ще 15 хвилин.
    Якщо ви не знайомі з індичкою, цей рецепт буде вдалим першим побаченням. Якщо у вас є свої цікаві ідеї, діліться, будемо готувати.
    Фото і рецепт: Петро Голавский