Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
філе індички - 700 гр;
фета - 150 гр;
сир чеддер - 150 гр;
шавлія - 4 гілочки;
рослинна олія;
сіль.
Шматок філе ріжемо навпіл (якщо він у вас схожий на мій) і кожну половину нарізаємо уздовж на тонкі шматки (не більше 1 см).
Кожен шматочок кладемо між двома шматками харчової плівки і гарненько відбиваємо, щоб філе стало завтовшки 5 мм.
Трьом на дрібній тертці чеддер (його, до речі, можна замінити іншим полутвердым сиром, російським, наприклад) і змішуємо з фетою.
5-6 листків шавлії дуже дрібно нарізаємо. Додаємо порізаний шавлія до сиру і перемішуємо.
Кладемо сирну начинку (1-2 ст.л.) на краєчок шматки філе і звертаємо в рулетик.
Рулетик перев'язуємо кулінарної ниткою (або можете сколоти зубочистками).
Солимо. Всередині ми їх не солили, тому що фета достатньо солона сама по собі, так і чеддер не прісний.
Кладемо рулетики на розігріту з рослинним маслом сковороду і зверху викладаємо листики шавлії, злегка натискаючи на них, щоб вони прилипли.
Обсмажуємо до золотистого кольору по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім викладаємо рулети у форму для запікання.
Сир при смаженні на сковорідці розплавиться злегка і почне з'являтися. Нічого страшного - я його викладаю зверху на рулети у формі.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20, щоб довести їх до готовності.
Подаємо з улюбленим гарніром. Смачні навіть холодні.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна