Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    філе індички - 700 гр;
    фета - 150 гр;
    сир чеддер - 150 гр;
    шавлія - 4 гілочки;
    рослинна олія;
    сіль.
    Шматок філе ріжемо навпіл (якщо він у вас схожий на мій) і кожну половину нарізаємо уздовж на тонкі шматки (не більше 1 см).
    Кожен шматочок кладемо між двома шматками харчової плівки і гарненько відбиваємо, щоб філе стало завтовшки 5 мм.
    Трьом на дрібній тертці чеддер (його, до речі, можна замінити іншим полутвердым сиром, російським, наприклад) і змішуємо з фетою.
    5-6 листків шавлії дуже дрібно нарізаємо. Додаємо порізаний шавлія до сиру і перемішуємо.
    Кладемо сирну начинку (1-2 ст.л.) на краєчок шматки філе і звертаємо в рулетик.
    Рулетик перев'язуємо кулінарної ниткою (або можете сколоти зубочистками).
    Солимо. Всередині ми їх не солили, тому що фета достатньо солона сама по собі, так і чеддер не прісний.
    Кладемо рулетики на розігріту з рослинним маслом сковороду і зверху викладаємо листики шавлії, злегка натискаючи на них, щоб вони прилипли.
    Обсмажуємо до золотистого кольору по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім викладаємо рулети у форму для запікання.
    Сир при смаженні на сковорідці розплавиться злегка і почне з'являтися. Нічого страшного - я його викладаю зверху на рулети у формі.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20, щоб довести їх до готовності.
    Подаємо з улюбленим гарніром. Смачні навіть холодні.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна