Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Це ситна асорті, приготоване на шампурі, з соусом з хріном - поширене гаряче блюдо. Шматочки м'яса повинні бути приблизно однакової товщини, щоб вони рівномірно пропеклось. Якщо хочете, киньте також на вугілля кілька лаврових листочків.
Інгредієнти:
На 4 порції:
4 маленькі шматочки баранини, товщиною приблизно 2.5 см
4 бараньки нирки
4 толстого шматка бекону
4 помидорчика черрі
8 сосисок чиполата
12-16 лаврових листочків
сіль і мелений чорний перець
Для соусу з хріном:
2 ст л релиша з хріном
3 ст. л. вершкового масла, розтопленого
Інструкції:
1. Зрізати зайвий жир з баранини гострим ножем. Порізати нирки і вирізати нитку з середини за допомогою ножиці.
2. Порізати шматочки бекону навпіл і загорнути в них помідори або нирки.
3. Надягти шматочки баранини, нирки і помідори, сосиски і лаврові листи по черзі на чотири шампура. Відставити, поки готується соус.
4. Змішати релиш з маслом і перемішати. Покласти половину соусу в миску.
5. Змастити соусом м'ясо і посипати сіллю і меленим перцем.
6. Розпалити мангал. Покласти змащену маслом грати і готувати на грилі шашлики 12 хвилин, повертаючи, поки м'ясо не буде готово.
Подавати гарячим, полити соусом.