Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Що приготувати з фаршу? Відповідь на питання залежить від того, який фарш. Хоча я знаю одне блюдо, яке виходить смачне завжди, незалежно від того, який фарш використовується. Цим блюдом є домашні ковбаски.
Для приготування ковбасок вам знадобляться або натуральні кишки (без проблем замовляються через Інтернет), або продаються набори для ковбасок, до складу яких входять оболонка для ковбас і спеції.
Ковбасу можна приготувати з курячого фаршу. Для приготування буде потрібно:
- куряче філе, краще м'ясо стегна;
- цибуля ріпчаста;
- сало свіже;
- часник;
- петрушка;
- олія для обсмажування лука;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Все робимо на око. Хочеться більше сала - кладіть більше сала. Хочеться гостріше - додайте більше перцю. Майте на увазі, що в один метр кишок діаметром 34-36 мм міститься приблизно півкілограма фаршу, плюс мінус ще трохи-трохи.
Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на рослинній олії. Поки цибуля остигає, підготувати до перемелювання куряче м'ясо. Куряче філе прокрутити через м'ясорубку, рівномірно додаючи обсмажену цибулю. Сало дуже дрібно порізати: чим дрібніше у вас вийде, тим краще. Перемішати фарш і сало. Часник і петрушку подрібнити наскільки це можливо. Додати їх у фарш і ретельно вимісити. Посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Дати фаршу вилежатися в холодильнику 10-12 годин.
Наповнити оболонку для ковбасок отриманим фаршем. Скрутити ковбаски у вигляді спіралі і заколоти зубочисткою, щоб спіраль не разматывалась. Щоб у процесі запікання ковбаси оболонка не тріскалася, її треба проколоти в декількох місцях тонкою голкою. Покласти ковбасу на змащене маслом деко і поставити в духовку. Духовку необхідно попередньо розігріти, тоді ковбаски вийдуть соковитіше. Час приготування - приблизно півгодини, потім перевернути і запікати ще хвилин 20. Можна ковбаски не перевертати, просто через півгодини включити режим гриль (якщо він є у вашій духовці).
Що приготувати з фаршу, якщо у вас немає оболонки для ковбаси?
Котлети, зрази, пельмені, манти, біляші або чебуреки, пиріг мусаку, голубці або долму, нафарширувати їм макарони або такі овочі, як баклажани, кабачки, помідори.
Ми ж з вами приготуємо запечений фарширований перець. Для приготування цієї страви треба взяти:
- перець солодкий - 10 шт;
- фарш - 500 г;
- гриби свіжі - 200 г (можна і без грибів, але з ними смачніше);
- варений рис - півсклянки;
- помідори;
- майонез - 3 столових ложки;
- петрушка - 1 пучок;
- тертий сир - 100 г;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Перець розріжте уздовж на 2 частини. Очистіть від насіння. Змішайте фарш з рисом. Додайте нарізані гриби і нарізану петрушку. Для соковитості фаршу розмішайте його з трьома столовими ложками майонезу. Якщо ви не прихильник майонезу, то можете додати вершки, сметану або молоко. Посоліть, поперчіть фарш за смаком. За бажанням додайте ваші улюблені спеції.
Викладіть фарш в половинки перцю. Поріжте помідори кільцями. На кожен перець поверх фаршу укладіть кружечок помідорки. Зверху трохи посипте тертим сиром. Викладіть перець на деко, змащене маслом або покритий пергаментним папером. Запікайте перці в духовці при температурі 180-190 градусів до готовності. Приблизний час приготування 35-40 хвилин.
Тепер ви знаєте, що приготувати з фаршу. Приємного апетиту!
Аліса Гришко