Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Американська культура барбекю популяризувала свинячі ребра. Їх можна зустріти практично скрізь, де подається м'ясо, смажене на вугіллі. Насичений, в'язкий соус, темні підпалини від відкритого полум'я, аромат багаття та ніжне, буквально стікаюче з кістки м'ясо.
Такий результат досягається за допомогою маси тонкощів. Маринад, в якому м'ясо насичується смаками багато годин (а іноді і днів), особливий соус, рецептів якого стільки ж, скільки людей його готують, і, зрозуміло, дрова, на яких м'ясо смажиться. Я готую свинячі ребра набагато простіше. Можливо навіть смачніше.
Інгредієнти:
1 кг свинячих ребер
1 кг цибулі
5-6 лаврового листя
сіль і мелений чорний перець
У нашому випадку м'ясо супроводжується двома кращими друзями свинини - цибулею і лавровим листом. Гасіння м'яса в цибулі забезпечує необхідну ніжність. Потім, ребра відправляються під гриль для отримання золотистої скоринки.
Лука потрібно стільки ж, скільки і свинини. За 4 години ці два продукти пустять сік, утворивши дуже насичену смаком рідина, в якій м'ясо буде нудитися і залишатися ніжним.
Наріжте цибулю півкільцями. Зовсім необов ’ язково витрачати сили та нерви на цибулю, поріжте його грубо, швидко і крупно. Складіть половину в глибокий посуд для запікання. Покладіть туди ж лаврове листя.
Зверху покладіть свинячі ребра, дуже щедро приправлені сіллю і перцем. Накрийте м'ясо цибулею, що.
На всяк випадок налийте трохи води (вина, бульйону), якщо вас мучать сумніви щодо соковитості м'яса.
Накрийте посуд фольгою, зробивши маленький отвір для виходу пари. Відправте свинину в духовку і готуйте 4 години при 150° C. За цей час можна неквапливо картоплю відварити, якщо є бажання.
Коли 4 години закінчаться, вийміть посуд і відразу ж увімкніть гриль в духовці на максимум. Акуратно вийміть м'ясо і відправте його під гриль. Підрум ’ ребра до потрібного кольору.
Лушпиння gravy при бажанні можна злегка випарувати, для ще більш глибокого і інтенсивного смаку. У будь-якому випадку, немає сенсу її виливати.
Подавайте м'ясо з соусом і яким-небудь простим гарніром, начебто відварної картоплі.
Фото і рецепт: Петро Голавский