Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Моя тітка родом з України, вона завжди говорить: «Якщо в холодильнику є сало, то заснути не можу!» І не дарма, адже солоне варене сало є прекрасним джерелом живильних речовин і енергії, їм можна наїстися без особливих зусиль, особливо якщо воно з м'ясною начинкою.
А зараз під час холодів, що наближаються все більше і більше потреба у тварин жирах, яку ми можемо цілком задовольнити, приготувавши сало згідно нижче описаному рецептом. І ось шматочок ніжного, апетитного сала, віддає запах часнику і аромат спецій у Вас на скибочці чорного хліба. І запевняю, одним шматочком Ви тут не обмежиться!
Як правило, солоне сало подають до горілки. Але ж ми за здоровий спосіб життя, тому рекомендую їсти його з помідорами, з солоними огірками або свіжими та іншими овочами. Особливо добре сало з відварною картоплею.
Інгредієнти:
підчеревина свиняча - 800 г;
чорний перець запашний горошок - 20 штук;
лавровий лист - 2 штуки;
сіль - за смаком;
часник - 1 голівка;
перець червоний гіркий - 1/4 чайної ложки;
коріандр мелений - 1/4 чайної ложки;
паприка солодка мелена - 1/4 чайної ложки;
насіння гірчиці - 1/2 чайної ложки;
кунжут - 1 чайна ложка.
Рецепт приготування:
1. У глибоку каструлю налити холодної води, додати сіль (у мене була сіль з травами) і кинути горошини чорного перцю запашного. Довести розсіл до кипіння на сильному вогні. Поки вода закипає приготувати сало: помити його, нарізати порційно на шматки довжиною близько 20 сантиметрів.
Я рекомендую взяти свинячу подчеревину, так іменують сало з численними великими і м'ясними прожилками. Коли розсіл закипить, додати в нього приготовані шматки сала, щоб воно було повністю занурена у воду. Вогонь зменшити до слабкого. Варити сало 60 хвилин. За 15 хвилин до закінчення варіння додати в розсіл з салом лавровий лист.
2. Поки сало вариться, зробити часникову суміш зі спеціями. Часник почистити, вимити, натерти на дрібній тертці або розчавити часникодушилкою в чашку, додати всі спеції, вимішати ложкою до однорідної маси. Витягнути готові шматочки вареного сала з розсолу, дати стекти воді і ще гарячими рясно натерти з усіх боків часникової сумішшю зі спеціями.
3. Натерті часникової сумішшю зі спеціями шматочки вареного сала скласти в чашку, накрити кришкою і залишити охолоджуватися.
4. Через 2 години наше солоне варене сало готовий до вживання. Тільки ось швидко воно закінчується! Також можна солити сало без варіння і теплової обробки. Ось рецепт солоного сала.
Кілька рад:
для засолки купуйте м'яке, податливе сало, якщо увіткнути в нього ніж, він увійде легко, як у вершкове масло;
розсіл, в якому варилося сало, не виливайте, його можна використовувати, наприклад, для супу. Він дуже смачний.
Фото і рецепт: Lorchen