Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Для цієї страви свинина тушкується з овочами в сидре, після чого її можна спокійно заморозити на 3 місяці. Наприклад, порційно, якщо ви хочете розвантажити пару своїх вечорів або повністю, якщо ви плануєте приймати гостей. Після розморожування додайте до страви один простий штришок, і класика французької кулінарії у вас на столі!
Інгредієнти:
Олія рослинна - 4 ст. л.
Свинина (м'якоть, нарізані кубиками) - 1 кг
Цибуля ріпчаста (великий, нарізану кубиками) - 2 шт
Морква (велика, нарізана товстими шматочками) - 2 шт
Селера кореневої (нарізаний кубиками) - 1/2 шт
Цибуля-порей (нарізаний 3-см шматочками ) - 2 шт
Сидр (можна замінити несолодким яблучним соком) - 500 мл
Лавровий лист - 2 шт
Гірчиця - 1 ч. л.
Борошно кукурудзяне - 1 ст. л.
Сметана - 200 г
Яблуко (солодке) - 2 шт
Сіль за смаком)
чорний Перець (за смаком)
Приготування:
Розігрійте олію в сковороді. На сильному вогні порціями обсмажте свинину до коричневої кірочки. Шумівкою перекладіть м'ясо в посуд, в якому будете тушкувати. Я робила в керамічної каструлі, але підійде і будь-яка інша з товстим дном.
На сковороді, в якій готувалася свинина, обсмажте цибулю до прозорого стану. Перекладіть в каструлю з м'ясом.
Додайте овочі, сидр і лаврове листя. На сильному вогні доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 1 годину або доки цибуля не стане м ’ якою.
Остудіть до кімнатної температури. Заморозьте порційно або все відразу на строк до 3 місяців. Всім відомо, що найнадійніший спосіб розморожування - це протягом доби в холодильнику, але, думаю, що якщо ви забули або не встигли підготуватися заздалегідь, то швидке розморожування в мікрохвильовці теж підійде.
Змішайте сметану з гірчицею і кукурудзяним борошном. Яблука розріжте на часточки і видалити серцевину.
М'ясо з овочами розігрійте на невеликому вогні до гарячого (поки не з'явиться пар), додайте сметану і яблука. Тушкуйте 5-8 хвилин, поки яблука не стануть м'якими. Посоліть, поперчіть і подавайте.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: dolphy