Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти 2 порції:
1 кг. свинячих реберець
1 л. компоту з злив без кісточок
суміш спецій:
1 ст.л. солі
1 ч.л. чорного перцю
1 ч.л. насіння фенхелю
1 ч.л. насіння гірчиці
1 ч.л. сухого часнику
1 ч.л. копченої паприки
Компот із слив разом з ягодами перелийте в чашу блендера і пробийте до однорідності, наскільки це буде можливо. Зваріть масу, що вийшла на плиті, поки вона не загусне так, що стане огортати зворотний бік опущеною в неї ложки, і спробуйте на смак: якщо зливів, на вашу думку, не вистачає цукру, його варто додати до того, як ви зніміть з вогню. У моєму компоті цукру було достатньо, так що я обійшовся без нього.
Помістіть всі спеції в ступку і енергійно роздушіть. Паприка може бути будь-якою, в залежності від ваших власних уявлень про оптимальної гостроті страви (я в цей раз брав солодку), але дуже бажано, щоб вона була копченої - в цьому випадку реберця придбають приємний аромат димка без додаткових зусиль з вашого боку.
Суміш спецій, яка використовується в цьому рецепті, чудово підходить не тільки до реберця, але і до свинини взагалі
Всі ми знаємо (а хто не знає - саме час дізнатися), що перед запіканням на грилі з реберцями потрібно щось зробити в сенсі м'якості м'яса, і варіння - одночасно самий очевидний, але і самий згубний для реберець спосіб. Я наведу два різні варіанти більш правильного підходу - як для тих, хто вже знайомий з методом су-вид (чим більше я користуюся ним, тим більше дивуюся його універсальності), так і для прихильників більш традиційного підходу.
Су-вид: Змастіть реберця соусом з обох сторін і запечатайте у вакуум (або в пакет з зіп-локом, як описано в цій статті). Готуйте на водяній бані при температурі 74 градуси протягом 4 годин.br/>Запікання: Змастіть реберця соусом з обох сторін, загорніть у фольгу і запікайте в духовці при температурі 110 градусів протягом 4 годин. Я не великий шанувальник пакетів для запікання, але думаю, що замість фольги можна скористатися одним із них, і буде навіть краще.
У принципі, реберця вже готові (і, до речі, їх можна охолодити і прибрати в холодильник, щоб потім приготувати в читанные хвилини), але завершальний штрих у вигляді гриля радикально поліпшить остаточний результат. Розігрійте гриль на максимум і обсмажте реберця до появи золотистої скоринки: увареного сливовий компот, який покриває м'ясо, буде випаровуватися, що не дасть м'яса пересохнути, і перетвориться в густий, тягучий соус - смакота.
Тепер головне - правильно вибрати момент, щоб зняти реберця з гриля, подати їх з пилу, з жару, і можна вважати, що ще один день у вашому житті вдався.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін