Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    куряче філе - 600 гр;
    соєвий соус - 2 ст.л.;
    кунжутна олія - 2 ч.л.;
    молодий часник - 1 головка (потрібен тільки ніжка);
    перець чилі - 1 шт;
    м'ята - пучок;
    кінза - пучок;
    сіль, перець;
    олія для смаження.
    Молодий часник потрібен зовсім молодий, щоб стебло був не сухий, а зелений і свіжий. Якщо такий не знайдете, замініть на 3 зубчіка звичайного часнику. Якщо він вже "старий" (зимовий), вийміть серцевину, щоб не гірчила.
    Куряче філе ріжемо кубиками, біля 0,5х0,5 см. Додаємо до м'яса соєвий соус і кунжутне масло, солимо, перчимо, перемішуємо.
    Стебло часнику ріжемо уздовж на тонкі смужки. А потім поперек дуже дрібно. Відправляємо його у фарш.
    У перцю чилі видаляємо насіння і дрібно-дрібно нарізаємо. Перемішуємо з курячим філе.
    М'яту і кінзу дрібно нарізаємо (листя). Відправляємо зелень у фарш і перемішуємо.
    На розігріту з рослинним маслом сковороду викладаємо ложкою оладки і смажимо до золотистої скориночки приблизно за 2-3 хвилини з кожного боку.
    Я накриваю сіткою проти бризок. Кришка нам не потрібна!
    З пилу, з жару на стіл!
    На гарнір добре підійде рис.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна