Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Вся тонкість цього блюда - у поєднанні спецій. З-за тривалого томління в глиняному тажині м'ясо виходить м'яким, а соус густим, з насиченим смаком. Я гасила курку, нарізану шматочками, але за таким же принципом можна приготувати цілу тушку.
Інгредієнти: курка - 1 шт. (близько 2 кг); помідор - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчіка; лимон (тонкошкурый) - 1/4 шт.; кумін (мелений) - 1 ч.л.; паприка (гостра) - 1 ч.л.; кориця (мелена) - 1 ч.л.; імбир (свіжий, кореневище) - 3-4 см; куркума - 1 ч.л.; чорний перець (мелений) - 1/2 ч.л.; сіль - 1.5-2 ч.л.; рослинна олія - 60 мл; петрушка (свіжа, зелень) - 3 гілочки; кінза (свіжа, зелень) - 3 гілочки; оливки (солоні, без кісточок) - 100г.
Приготування:
Курку вимити, обсушити серветкою, розрізати на великі шматки: ніжки на 2 частини, крильця на 2 частина, грудку - крупно, а спинка нам не потрібна (залиште на бульйон для іншої страви).
Для соусу пюрировать в блендері (окремо) цибуля, часник, помідор. Лимон (разом з шкіркою) нарізати маленькими кубиками.
У сковороду тажіна налити олію, покласти цибулю, часник, томатне пюре, лимон, додати спеції і дрібно посічену зелень. Перемішати дерев'яною лопаткою.
Перекласти в соус курку, перемішати, щоб шматочки були рівномірно покриті рідиною. Поставити тажін на плиту, накрити кришкою і довести до кипіння.
Як тільки соус почне булька, зменшити нагрівання і готувати під кришкою 50-60 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб м ’ ясо не пригорало до дна.
Приблизно за 10 хвилин до готовності страви, додати маслини. Готовий тажін розкласти по тарілках, гарнировав кускусом (можна рисом або булгуром).
Автор: Олена Покровська