Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Свинячий фарш - 300 г
    Цибуля - 1/2 шт
    Хліб білий - 40 г
    Томат-паста - 2 ч. л.
    Часник - 1/2 зуб.
    Лавровий лист - 1/2 шт
    Запашний перець - 1 шт
    Борошно - 2 ст. л.
    Сіль - 1/2 ч. л.
    Цукор - 1/2 ч. л.
    Олія для смаження
    Рецепт:
    Рецепт приготований за «Книзі про смачну і здорову їжу» 1952 г.изд.
    Приготувати фарш, додати дрібно нарізану зелену цибулю (попередньо перебрані і промитий) або голівку натертого ріпчастої цибулі і все це добре перемішати.
    Потім обробити з фаршу кульки вагою 20-30 г кожен, обваляти їх в борошні і з усіх боків обсмажити в маслі на розігрітій сковороді.
    Обсмажені тефтелі скласти у неглибоку каструлю, додати томат-пюре, стакан м'ясного бульйону, 1-2 лаврові листки, 5-6 горошин перцю (або десяту частину стручкового), 2-3 часточки розтертого з сіллю часнику, накрити каструлю кришкою і тушкувати тефтелі на слабкому вогні 10-20 хвилин.
    Потім заправити сіллю, ложечкою гострого томатного соусу і при подачі до столу посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.
    На гарнір дати відварений рис, гречану кашу, смажена картопля або картопляне пюре.
    На 500 г м'яса (м'якоті) - 100 г зеленої цибулі або голівку ріпчастої, 1/2 склянки томату-пюре, 100 г білого хліба, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки олії.»
    Автор: Пантагрюель