Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    450 г яловичини,
    1 цибулина,
    2 зубчики часнику,
    2 скибочки білого хліба,
    1 яйце,
    1/2 ч. ложки сушеного базиліка,
    200 г довгого рису,
    100 г зеленого горошку (заморожування),
    1 болгарський перець,
    80 г томатної пасти,
    рослинна олія,
    пір'я зеленої цибулі,
    сіль, перець за смаком.
    Приготування:
    М'ясо, цибулю, часник і хлібні скибочки пропустити через м'ясорубку.
    Додати сіль за смаком, базилік, перець і яйце. Добре перемішати.
    Розібрати на невеликі порції і скачати кульки.
    На невеликій кількості рослинного масла обсмажити до напівготовності.
    Рис обсмажити на сковороді.
    Додати 1 склянка води, томатну пасту і кілька столових ложок олії. Готувати на середньому вогні до напівготовності рису. Трохи посолити.
    Коли більшу кількість води википить, додати порізану кубиками перець і зелений горошок.
    Додати тефтелі і ще трохи води. Накрити кришкою і готувати 10 хвилин на середньому вогні. Пару разів «струсити» сковороду з боку в бік, але не заважати, інакше рис перетворитися в кашу.
    Перекласти в блюдо для сервірування і посипати дрібно нашаткувати зеленою цибулею.
    Приємного апетиту!