Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Відразу скажу, що це блюдо сподобається не всім. Але любителі нових смакових відчуттів гідно оцінять його. Свинячі ніжки не багаті м'ясом, але мають дуже незвичайну текстуру і легко сприймають основні аромати страви. Тому я вибрав потужні смаки Сходу для того, щоб свинячі копита стали привабливішими навіть для того, хто їх ніколи не пробував. Для когось це може бути зайвим приводом полюбити субпродукти.
    Тушковані свинячі ніжки
    1 свиняче копито (розрубане уздовж навпіл)
    2-3 стебла селери
    2 цибулини
    2 моркви
    4 зубчики часнику
    свіжий корінь імбиру
    сушений чилі за смаком
    сік половини лимона
    200 мл соєвого соусу
    1 ст. л. цукру
    50 мл оцту
    сіль і мелений чорний перець
    Рецепт свинячих ніжок довгий, але гранично простий. Їх часто використовують для холодцю, за високого вмісту натурального желатину. Коли свинячі копитця довго тушкуються, м'ясо та шкіра стають ніжними, а соус перетворюється в насичену в'язку глазур.
    Знайдіть глибоку посуд для запікання. Розігрійте духовку до 160°С.Заранее підготуйте всі інгредієнти, крупно порубайте все, що можна крупно порізати. При бажанні, зв'яжіть мотузкою стебла петрушки, кропу, будь-яких інших ароматних трав. Помістіть всі в посуд для запікання, поклавши свинячі ніжки зверху.
    Додайте соєвий соус, лимонний сік, оцет, цукор, добре поперчіть, посоліть і додайте сушений чилі, при бажанні. Залийте вміст посуду окропом, накрийте фольгою і відправте в духовку на 3 години.
    При бажанні, копитця можна потім покласти під розпечений гриль. Перед подачею рекомендую відварити трохи локшини і змішати з обсмаженими овочами, начебто цибулі, моркви, селери.
    Про готовій страві скажу, що воно цікаве. Текстура, яку знаходять свинячі ніжки після тривалого гасіння дуже незвичайна. Боюся відлякати вас яскравими двозначними епітетами, але насичений, пікантний м'ясної смак вам точно забезпечений.
    Фото і рецепт: Петро Голавский