Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Іноді я з жахом думаю, що вже неможливо знайти щось смачне і оригінальна з курячого філе, але кожен раз з радістю помиляюся.
    Пропоную Вам спробувати курячий папрікаш. Курячий папрікаш - ситні страви з курки, класичне блюдо австрійської та угорської кухні.
    Нам знадобиться:
    куряча грудка (без шкіри, 2 штуки) - 1 кг; помідор - 4 шт; сік томатний (густий) - 1 склянка.; перець болгарський (великий) - 2-3 шт; сметана - 250 г; борошно - 1,5 ст. л.; перець чилі (мелений) - 0,5-1 ч. л.; паприка (мелена) - 2-3 ст. л.; часник - 5-6 зуб.; цибуля ріпчаста - 2 шт; оливкова олія (або рослинна) - 3 ст. л.; спеції (сіль, перець мелений).
    Приготування:
    У сковороду налити 3 ст.л. маслинові (рослинної олії. Спасерувати нарізану цибулю до золотистого кольору.
    Додати нарізане кубиками куряче м'ясо. У принципі, можна цілі частини (обробленою) курки. М'яса даємо трохи обсмажитися та вкритися скоринкою.
    Додати мелений перець чилі 1 ч.л.(або ж, якщо є, стручок свіжого червоного перцю чилі); нарізану кубиками червоний болгарський перець, дати йому пару хвилинок протушиться.
    В сотейник додаємо помідори (натерті на тертці, без шкірки), стакан густого томатного соку, 2-3 роздавлених зубчики часнику, 2-3 ст.л. червоної паприки.
    Солимо, перчимо, закриваємо кришкою, і даємо “побулькатіти” 30 хвилин на невеликому вогні.
    Якщо без томатного соку, то тоді додайте не чотири, а шість штук помідорів.
    Сметану змішати з 1,5 ст.л. борошна. В сотейник до соусу додати сметану, змішану з борошном.
    Розмішати, спробувати ще раз на сіль, якщо потрібно, досоліть. Закрити кришкою і протушкувати ще хвилин десять.
    Фото і рецепт: horo6aya