Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Я думаю, у багатьох будинках до свята подають варений язик так з хріном! Або з гірчичкою... Особисто я люблю періодично його їсти замість ковбаси на канапки. Також прекрасний він в салатах. Розповідаю, як варимо.
Інгредієнти:
мова;
цибуля - 1 шт;
морква - 1 шт;
часник - 3 зубчіка;
чорний перець горошком - 5 шт;
запашний перець - 3 шт;
лавровий лист - 2 шт;
сіль.
Кількість мови я не вказую бо маю на увазі 1 яловичий або 2 телячих. Свинячі мови я не дуже люблю, вони для мене занадто позбавлені структури... жувати нічого. В цьому рецепті відварюю 2 телячих.
Мови добре моєму. Якщо треба - щіткою. Телячі мови я не замочую, а яловичий заливаємо холодною водою і дати постояти не менше години. Заливаємо холодною водою і ставимо вариться.
Поки почистимо моркву й поріжемо великими шматками. Цибулю чистимо й ріжемо на 4 частини. Очищаємо часник.
Коли мова закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь до маленького, додаємо овочі і спеції (усі, крім солі) і варити до готовності. Телячі мови 1,5 години, яловичий 2. За 15 хвилин до закінчення варіння посолимо.
Потім гарячий мова виймаємо з бульйону, обдаємо холодною водою (швидко) і очистити шкіру, починаючи з підстави мови.
Я зберігаю мова в холодильнику, загорнувши в фольгу.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга