Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 гр;
китайська локшина (пшеничне Удон) - упаковка (300 гр);
морква - 2 шт;
заморожена стручкова квасоля (або свіжа) - 200 гр;
заморожений зелений горошок - 200 гр;
зелена цибуля - 5 пір'я;
корінь імбиру - корінець розміром з великий палець;
соєвий соус - 3 ст.л.;
яблучний оцет - 1 ст.л.;
кунжутна олія - 2 ст.л.;
крохмаль - 1 ч.л.;
гаряча вода - 1/2 склянки;
рослинна олія - 1 ст.л.
насамперед розморожуємо квасоля і горошок.
Поки моєму моркву, цибулю і м'ясо.
Ріжемо вирізку на "медальйони" і кожен навпіл, щоб вийшли брусочки.
Кладемо м'ясо в миску, заливаємо маринадом: соєвий соус, 1 ст.л. кунжутного масла, яблучний оцет. Трьом туди ж на дрібній тертці імбир. Залишаємо маринуватися хвилин на 10.
А поки очищену моркву ріжемо невеликими смужками. (Якщо у вас є терка для морквини по-корейски, то вам пощастило).
У цей час зваримо локшину за інструкції на упаковці, але менше зазначеного часу на 2 хвилини.
Вок розігріваємо, наливаємо туди ст.л. кунжутного масла і кидаємо м'ясо без маринаду. Смажимо кілька хвилин до рум ’ яності. Потім виймаємо його в миску й накриваємо кришкою.
У залишився маринад додаємо крохмаль, розмішуємо і вливаємо гарячу воду.
У звільнену вок наливаємо рослинне масло і кидаємо туди морква, смажимо пару хвилин, потім додаємо квасоля, смажимо ще хвилину і потім горошок, ще хвилину.
Доки цибуля поріжемо навскоси і відправляємо в сковорідку.
Через хвилину додаємо туди м'ясо і локшину, перемішуємо, вливаємо соус з маринаду, перемішуємо і выключаем.Сразу на стіл.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.