Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Як замаринувати шашлик з свинини, знають всі. У кожної господині свій рецепт. У нашому будинку йде чіткий розподіл обов'язків. Вибирає м'ясо син. Він вміє вибрати такий шматочок, щоб та не дуже пісний був, і не надто жирний.
Багато люблять шашлик з свинячий шийки. Раніше я теж готувала шашлик з шийки. Але сьогодні шийка мені здається дуже вже жирної. Найбільше мені подобається шашлик з лопатки, або із суміші окости і шийки. Нанизує шашлик на шампури чоловік. Він намагається чергувати жирні шматочки з шийки і пісні з окосту. Він відповідає за жарку шашлику.
На мені завжди маринад. Який тільки шашлик я не маринувала! Спочатку я хотіла шашлик класичний, тобто в його складі були: м'ясо, цибулю, вода, оцет, спеції, сіль. Подобалося все, крім жорсткості, яку дає оцет.
Потім прийшла мода на шашлик, маринований в майонезі і кефірі. Цей вид шашлику в нашій родині не прижився чому. Один раз друзі порадили маринувати м'ясо в томатному соку. Довгий час ми їли такий шашлик.
Для приготування 3 кг м'яса були потрібні наступні інгредієнти: 1 л томатного соку (або свіжі помідори - 1 кг), огірки мариновані (5-6 штук середнього розміру), цибуля ріпчаста - 5-6 штук, перець чорний горошок - 5-6 горошин, перець чорний мелений - 0.5 ч.л, сіль за смаком.
Порада: якщо шашлик буде жаритися в теплу пору року, то м'ясо ріжеться на великі шматки, вони будуть соковитіше. Якщо на вулиці мороз, то шматки повинні бути дрібні, щоб вони змогли просмажиться.
Викладаємо м'ясо в посуд, в якому воно буде маринуватися. Дрібно нарізати цибулю. Раніше ми різали цибулю кільцями і смажили його разом з м'ясом, у підсумку, цибуля майже завжди трохи подгорал. Тепер ми ріжемо цибулю дрібно, порізаний таким чином, він дає більше соку, і шашлик виходить соковитіше. А цибуля ми обсмажуємо окремо на сковороді.
Добре перемішайте цибулю з м'ясом. Додайте спеції і поставте шашлик в прохолодне місце, краще на 6-8 годин. Якщо ви хочете, щоб шашлик промариновался швидше, то залиште його в теплі. Через 2-3 години його треба або смажити, або прибирати в холодильник, щоб він не зіпсувався.
Як замаринувати шашлик з свинини з мінімумом продуктів, але щоб він був дуже смачним? Важко собі уявити, що таке можливо. Смію вас переконати, можливо.
Останні два роки ми маринуємо шашлик тільки в цибулі! Нічого смачнішого я ще не їла. Навіть наш улюблений шашлик з свинини в томатному соку відійшов на другий план.
Для приготування шашлику вам знадобиться:
- м'ясо - 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 500 г;
- сіль, перець, спеції за смаком.
За бажанням можете використовувати зелень. Іноді ми додаємо петрушку.
М'ясо нарізають на шматки, як описано вище. Цибулю ріжеться як можна дрібніше. Ретельно змішуємо м'ясо з цибулею. Процес нагадує підготовку капусти для засолки. Додаємо сіль, перець, спеції за смаком і ставимо на холод для маринування. Краще дати шашлику постояти 10 годин, тоді м'ясо буде соковитим, смачним і м'яким.
Для різноманітності в шашлик можна додати свіжі помідори. Головне, ніякого оцту. По цьому рецепту можна приготувати шашлик з курки або телятини. Цим шашликом цілком можна пригостити дітей, оскільки в ньому немає оцту.
«хімічного» кетчупу пропоную приготувати натуральний соус.
Інгредієнти:
- свіжі томати - 200 г;
- часник - 4 зубчики;
- петрушка - за бажанням.
Викладіть всі складові соусу в блендер. Увімкніть прилад на повну потужність. Через 2 хвилини смачний соус без добавок, загусники і барвників готовий.
Приємного вам апетиту!
Аліса Гришко