Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
М'ясо з яловичих як гомілки підходить лише для довгого гасіння. Тільки тоді воно стає ніжним і м'яким. Приготуємо його з баклажанами та іншими осінніми овочами.
Інгредієнти:
м'ясо з яловичих гомілок - 700 г;
баклажани - 4 штуки (500 г);
кабачок - 150 г;
морква - 2 штуки (150 г);
цибуля ріпчаста - 2 штуки (150 г);
перець солодкий - 2 штуки (100 г);
помідори - 500 г;
рослинна олія - 3 столові ложки;
вершкове масло - 100 г;
часник - 2 зубчики;
зелень петрушки і кропу - кілька гілочок;
сіль, перець за смаком.
Баклажани вимити, очистити від плодоніжок, нарізати на брусочки, присипати сіллю і залишити на 20-30 хвилин. Після того як підготуєте інші продукти, промийте баклажани під водою.
Яловичину вимити, нарізати на шматочки з волоський горіх. У кабачка видалити серцевину з насінням і нарізати півкільцями.
Моркву очистити, вимити і нарізати соломкою. Перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
Цибулю обчистити і нарізати кільцями. Часник обчистити і нарізати на тонкі пластинки.
В каструлі з товстим дном або сотейнику розжарити масло. На сильному вогні обсмажити яловичину до появи скоринки, додати цибулю і часник, зробити вогонь середнім, трохи підсмажити, посолити, поперчити.
Викласти шарами овочі: моркву, перець, кабачок і баклажани. Зверху покласти шматочки вершкового масла і тушкувати на повільному вогні під кришкою 2 години 30 хвилин.
Потім помідори подрібнити в блендері пюреобразного стану і додати в каструлю. Тушкувати ще 30 хвилин.
Готову страву подавати, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню петрушки і/або кропу.
Фото і рецепт: Господиня