Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • М'ясо з яловичих як гомілки підходить лише для довгого гасіння. Тільки тоді воно стає ніжним і м'яким. Приготуємо його з баклажанами та іншими осінніми овочами.
    Інгредієнти:
    м'ясо з яловичих гомілок - 700 г;
    баклажани - 4 штуки (500 г);
    кабачок - 150 г;
    морква - 2 штуки (150 г);
    цибуля ріпчаста - 2 штуки (150 г);
    перець солодкий - 2 штуки (100 г);
    помідори - 500 г;
    рослинна олія - 3 столові ложки;
    вершкове масло - 100 г;
    часник - 2 зубчики;
    зелень петрушки і кропу - кілька гілочок;
    сіль, перець за смаком.
    Баклажани вимити, очистити від плодоніжок, нарізати на брусочки, присипати сіллю і залишити на 20-30 хвилин. Після того як підготуєте інші продукти, промийте баклажани під водою.
    Яловичину вимити, нарізати на шматочки з волоський горіх. У кабачка видалити серцевину з насінням і нарізати півкільцями.
    Моркву очистити, вимити і нарізати соломкою. Перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
    Цибулю обчистити і нарізати кільцями. Часник обчистити і нарізати на тонкі пластинки.
    В каструлі з товстим дном або сотейнику розжарити масло. На сильному вогні обсмажити яловичину до появи скоринки, додати цибулю і часник, зробити вогонь середнім, трохи підсмажити, посолити, поперчити.
    Викласти шарами овочі: моркву, перець, кабачок і баклажани. Зверху покласти шматочки вершкового масла і тушкувати на повільному вогні під кришкою 2 години 30 хвилин.
    Потім помідори подрібнити в блендері пюреобразного стану і додати в каструлю. Тушкувати ще 30 хвилин.
    Готову страву подавати, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню петрушки і/або кропу.
    Фото і рецепт: Господиня