Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це рецепт моєї сестри Марусі. Вона його придумувала довгими вечорами шляхом постановки дослідів на смакові рецептори свого чоловіка. Тому я просто взяла і зробила, як вона. Дуже вам рекомендую! М'ясо виходить ніжне. Особливо трудиться над приготуванням не треба, тільки потрібно виділити час на запікання.
    Інгредієнти:
    курячі гомілки - 1 кг;
    оливкова олія - 4 ст.л.;
    майонез - 250 мл;
    гарбузове насіння - 2 ст.л.;
    кедрові горішки - 2 ст.л.;
    сушений базилік - 1 ст.л.;
    каррі, чорний мелений перець, сіль.
    Наливаємо у форму для запікання оливкова олія.
    Курячі ніжки моєму та висушуємо.
    Солимо й перчимо з усіх сторін, викладаємо у форму. Виберіть форму таким чином, щоб ніжки не надто щільно прилягали друг до друга. Посыпем злегка каррі, буквально злегка.
    Далі поливаємо майонезом і размазываем його по поверхні ніжок.
    Посипаємо сушеним базиліком, горішками і насінням.
    А ось тепер найцікавіше. Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на годину. Потім знижуємо температуру до 100 градусів, а через 30 хвилин до 50-70 (у всіх духовок різний мінімум) і запікаємо ще півгодини. В цілому запікаємо 2 години.
    Подаємо зі свіжими овочами. З'їдається буквально з пальцями.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська