Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Це рецепт моєї сестри Марусі. Вона його придумувала довгими вечорами шляхом постановки дослідів на смакові рецептори свого чоловіка. Тому я просто взяла і зробила, як вона. Дуже вам рекомендую! М'ясо виходить ніжне. Особливо трудиться над приготуванням не треба, тільки потрібно виділити час на запікання.
Інгредієнти:
курячі гомілки - 1 кг;
оливкова олія - 4 ст.л.;
майонез - 250 мл;
гарбузове насіння - 2 ст.л.;
кедрові горішки - 2 ст.л.;
сушений базилік - 1 ст.л.;
каррі, чорний мелений перець, сіль.
Наливаємо у форму для запікання оливкова олія.
Курячі ніжки моєму та висушуємо.
Солимо й перчимо з усіх сторін, викладаємо у форму. Виберіть форму таким чином, щоб ніжки не надто щільно прилягали друг до друга. Посыпем злегка каррі, буквально злегка.
Далі поливаємо майонезом і размазываем його по поверхні ніжок.
Посипаємо сушеним базиліком, горішками і насінням.
А ось тепер найцікавіше. Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на годину. Потім знижуємо температуру до 100 градусів, а через 30 хвилин до 50-70 (у всіх духовок різний мінімум) і запікаємо ще півгодини. В цілому запікаємо 2 години.
Подаємо зі свіжими овочами. З'їдається буквально з пальцями.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська