Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* свиняча рулька 1 шт. (1,2 кг)
* зелень кропу 1 пучок
* часник 2-3 зубчики
* сіль, перець за смаком
* імбир
* мускатний горіх
* соєвий соус 2 ч. л.
* чорна або звичайна гірчиця 2 ч. л.
* тростинний сироп або мед 2 ч. л.
* морква 4-5 шт.
* ріпчасту цибулю 2 шт.
* кумквати (можна і без них) 6-8 шт.
* чебрець
Рульку промити, обсушити, зробити кілька глибоких поздовжніх надрізів. Посолити і поперчити за смаком. Кріп дрібно нарізати. Часник пропустити через давилку. Масу перемішати і посолити.
Наповнити цією масою отвори в м'ясі. В ємність налити гірчицю, соєвий соус. Додати тростинний сироп. Покласти імбир. Додати мускатний горіх. Перемішати.
Рульку перекласти в ємність, залити маринадом. Поверх викласти гілочки чебрецю. Закрити кришкою і залишити маринуватися на нижній полиці холодильника на 1-1,5 години. Взяти казан, налити невелику кількість олії.
Моркву і цибулю обчистити, нарізати великими шматками і покласти на дно казана. Додати кумквати. На овочі покласти рульку і чебрець. Влити трохи води. Закрити кришкою і поставити в духовку, розігріту до 200 градусів.
Запікати близько 1,5 годин, періодично поливаючи соком що виділяється. Потім відкрити кришку, видалити зелень і довести до готовності.
Розрізати рульку на шматки і подати до столу.