Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти на 4 порції:
    150 гр молодого шпинату
    1/2 довгого огірка, порізаного
    2 помідори, очищений від насіння і порізаного
    2 х 200 гр банки консервованого тунця, злити і розібрати на шматочки
    410 г білої квасолі, злити і промити
    20 гр свіжої петрушки, дрібно порізати
    Заправлення:
    5 ст. л. оливкової олії
    2 ст л або лимонного соку лайма соку, видавленого
    чорний перець
    Інструкції:
    1. Покласти в салатницю помідори, огірок і шпинат. Додати тунець, квасоля і петрушку. Ретельно перемішати, щоб не зламати шматочки тунця.
    2. Щоб зробити заправку, змішати масло, лимонний сік і перець в щільно закручивающемся посудині, струснути.
    3. Розділити по 4м тарілках і полити заправкою перед тим, як подавати.

  • Інгредієнти:
    1 куряче філе,
    3-4 перепелиних яєць,
    листя салату,
    2-3 скибочки батона,
    2 свіжих томатів,
    1 болгарський перець,
    1/2 ч. л. бальзамічного оцту,
    2 ст. л. оливкової олії,
    перець за смаком,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Яйця відварити до готовності, охолодити і очистити.
    Скибочки батона порізати кубиками. Обсмажити на невеликій кількості олії. Викласти на паперові рушники.
    Куряче філе відбити, посолити і поперчити.
    Обсмажити до готовності в двох сторін. Викласти і охолодити.
    Помідори і перець порізати невеликими скибочками. Скласти в миску.
    Листя салату порвати руками і додати в миску.
    Додати скибочками порізане куряче філе.
    Перемішати, трохи посолити, поперчити і викласти на блюдо.
    Зверху посипати сухарики та викласти четвертинками порізані яйця. Збризнути бальзамічним оцтом і маслом. Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    Стручкова квасоля - 2 склянки
    Філе куряче (відварене) - 1 шт.
    Цибуля порей - трохи
    Соєвий соус - 5 ст. ложки
    Обов'язкові спеції: цебер 1 шт., кардамон - 4 шт., перець духмяний гострий
    Сіль за смаком
    Олія соняшникова
    Приготування:
    Філе куряче відварити, охолодити і дрібно порізати соломкою або просто накришити.
    Взагалі, куряче філе не обов'язковий інгредієнт для цього салату.
    Стручкову квасолю я беру купівельну, заморожену. Тому її слід розморозити і трохи обсушити.
    Для основного приготування квасолі я використовую Вок.Вок добре нагріти, додати соняшникова олія. Вок потрібно постійно на великому вогні тримати.
    Коли масло нагріється закинути стручкову квасолю і постійно помішуючи, обсмажувати. Смажити не довго, до підлозі готовності.
    Цибулю порізати кружечками і викласти до квасолі в самому кінці. Хвилини 3 посмажити і вимкнути.
    В окремий посуд викласти куряче філе і обсмажену стручкову квасолю.
    невеликий сковороді розігріти соєвий соус, додати перемелені спеції. Постійно помішуючи варити 2 хвилини. Вилити поверх салата.Все добре перемішати.
    Готово. Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: PurpleRain

  • Інгредієнти:
    5-7 помідорів чері,
    2 свіжих огірка (середні),
    1 болгарський перець,
    1 пучок листя зеленого салату,
    1 пучок листя червоного салату,
    50 г сиру фета,
    2 ст. л. оливкової олії,
    сіль за смаком,
    перець за смаком.
    Приготування:
    Овочі вимити і нарізати в миску, помідори четвертинками, огірки і перець скибочками.
    Листя салату промити, обсушити, нарвати в миску руками. Обережно перемішати і заправити маслом. Посолити і поперчити за бажанням.
    Викласти на блюдо. Потім додати шматочки сиру фета, але не перемішуючи, так як сир дуже ніжний. Смачні літній салатик готовий.
    Приємного апетиту!

  • Яскравий, смачний, хрусткий овочевий салат. Його можна приготувати і для святкового столу, і для буденного вечері.
    Інгредієнти:
    Капуста білокачанна - 500-600 г;
    Болгарський перець (жовтий і зелений ; середня; по 0,5 шт;
    Помідор (середній) - 4 шт;
    Цибулю червоний - 1 шт;
    Часникова сіль за смаком) ;
    Соєвий соус - 2-3 ст.л.;
    Лимонний сік - 2 ст.л.;
    Олія рослинна - 3 ст.л.;
    чорний Перець (мелений; за смаком) ;
    Капусту нашинкувати тонкою соломкою. Якщо капуста жорсткувата,то злегка пом'яти. Помідори порізати скибочками, болгарський перець великими півкільцями,цибуля тонкими півкільцями.
    Заправлення: Змішати соєвий соус,масло, перець,часникову сіль,лимонний сік.
    Заправити салат заправкою, перемішати.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.

  • Інгредієнти:
    перець солодкий зелений і червоний - по 1 стручки
    бринза - 100 гр.
    часник - 2 зубчики
    сіль дрібна - 1\\2 ч. ложки
    оцет 6%-ий - 1 ч. ложка
    оливкова олія - 4 ст. ложки
    перець - за смаком
    зелень петрушки
    Приготування:
    Стручки перцю запечіть у духовці, потім охолодити, зніміть шкірку, видаліть плодоніжку, м'якоть наріжте соломкою. Зелень промийте, обсушіть і дрібно порубайте.
    Для соусу очищений часник розітріть з додаванням солі й чорного перцю. Поступово влийте оцет і масло.
    В салатник укладіть, чергуючи за кольором, солодкий перець, посипте його зеленню, полийте соусом і охолодіть. Перед подачею посипте салат нарізані дрібними кубиками бринзою.
    Приємного апетиту!

  • Чудовий свіжий салат, який не може претендувати на роль основного або надприродного страви, але чудово освіжить асортимент великого застілля. Робиться три секунди, але при цьому додатковий салатник на столі вам, як господині, в плюс.
    Інгредієнти:
    пекінська капуста - 1 маленький або 1/2 великого качана;
    зелене яблуко ("семеренко\ лимонний сік - 1 ст.л.;
    сіль.
    Яблуко очистити від шкірки і серцевини. Трьом на крупній тертці. Тут же в мисці збризкуємо лимонним соком, щоб яблуко не темніло. І для смаку це добре.
    Пекінську капусту нарізати тонкою соломкою. Відправляємо в салатник до яблуку.
    Заправляємо йогуртом або сметаною, солимо, перемішуємо. Трудовитрати закінчилися! Вам сподобається.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Пекінська капуста - корисний овоч, з якого завжди можна приготувати свіжий салат. Деякі люди не переносять білокачанну капусту в свіжому вигляді з-за її грубості. Замінюючи її пекінською капустою, салат виходить м'яким і ніжним.
    Ще однією родзинкою фруктово-овочевого салату з капустою можна вважати імбирно-коричн заправку на оливковій олії, яка надасть страві незвичайний смак.
    Інгредієнти:
    пекінська капуста - 1/4 качана;
    сир (45-55%) - 50 г;
    ананаси (консервовані) - 70 г;
    петрушка - 2-3 гілочки;
    яблуко солодке - 1/2 шт.;
    солодкий перець (зелений) - 1-2 шт.;
    перепелині яйця (варені) - 3-7 шт.;
    листя салату - 5-6 шт;
    імбирно-корична заправлення:
    імбир (мелений) - щіпка;
    оливкова олія - 40 мл;
    волоські горіхи - 2-3 шт.;
    кориця (мелена) - щіпка;
    сіль - за смаком.
    Рецепт приготування
    Пекінську капусту дрібно наріжте. Твердий сир наріжте скибочками, але не тонко. Викладіть капусту і сир у миску. Туди ж викладайте шматочки консервованих ананасів.
    Яблука помийте і наріжте скибочками. Зелений солодкий перець необхідно очистити, прибрати всі насіння і хвостик. Потім нарізати кільцями.
    Викладіть перець і яблука до інших інгредієнтів і перемішайте.
    Петрушку необхідно добре промити під проточною водою і після цього відокремити руками листочки. Не різати! Також викласти в миску з салатом.
    Перепелині яйця відварити до готовності - 5 хвилин після закипання води. Очистіть яйця, коли охолонуть. Потім їх можна викласти в салат цілими, або розрізати на дві половинки.
    Салат готовий. Залишилася справа за малим: потрібно зробити заправку. Це дуже просто. Спочатку обсмажте очищені волоські горіхи на сухій сковороді, подрібніть їх і з'єднайте з оливковою олією. Додайте в салат імбир і корицю. Якщо необхідно, додайте щіпку солі і добре перемішайте.
    Заливайте заправку в салат і перемішуйте.
    Фото і рецепт: infigirl

  • Останнім часом я закохалася в цей салат. Легкий, простий, свіжий, елегантний, вишуканий до вишуканості і смачний до неподобства! В салаті немає нічого крім огірків. Вся справа в заправці. Вона вирішує все!Рецепт з настільки модної зараз середземноморської кухні.
    Інгредієнти:
    Огірки - 4 шт
    Часник - 2-3 зуб.
    М'ята (суха) - 1 ч. л.
    Оцет (рисовий, винний, яблучний, бальзамічний) - 1 ч. л.
    Сіль за смаком)
    Рослинна олія (краще оливкова) - 2 ч. л.
    Приготування:
    Огірки тонко нарізати. Можна використовувати тертку, типу "Бернер".
    Якщо огірки тонкі, молоді, різати красивіше діагональними скибочками.
    Але можна використовувати і не дуже кондиційні огірки. Їх різати просто кружечками.
    Викласти в салатник.
    Це нам знадобиться для заправки.
    Звичайний оцет не використовуйте. Нам потрібен оцет з легким солодкуватим присмаком. Як для суші. Я брала бальзамічний. Але можна і якісний яблучний, рисовий або винний.
    М'ята потрібна саме суха!
    Якщо у вас тільки свіжа, її легко зробити сухий. М'яту вимити, підсушити, загорнути в газету і в холодильник на 3-4 дні. З салатом в цьому випадку доведеться почекати.
    Всі складові заправки викласти в миску і добре розбовкати вилкою.
    Вилити заправку на огірки і дати настоятися 5-10 хвилин.
    За цей час огірки стають малосольними і дуже запашними.
    Можна вживати як легкий гарнір до м ’ ясних страв.
    Фото і рецепт: Демоника

  • Інгредієнти:
    листя салату 3-4 шт.
    моцарелла 100 г
    інжир 4 шт.
    окіст чорний з/до 6-8 шт.
    для соусу:
    каштановий мед 1/2 ч. л.
    оливкова олія 1 ст. л.
    сік 1/2 лимона
    цедра лимона
    Листя салату помити і обсушити. Листя нарвати і покласти на блюдо. Моцареллу нарізати скибочками і покласти на салат.
    Плоди інжиру розрізати навпіл і розкласти на листі салату. Додати скибочки шинки.
    Для соусу в ємність налити мед. Додати оливкова олія. Влити сік лимона, чуйний підсолити, перемішати. Залити салат соусом.
    Посипати страва цедрою лимона і подати до столу.
    Приємного апетиту!