Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    капуста квашена - 700 гр.
    яблука консервовані - 120 гр.
    брусниця мочена - 60 гр.
    цукор - 50 гр.
    маринад фруктовий - 120 гр.
    кориця - за смаком.
    гвоздика - 6 шт.
    зелень - на смак.
    Приготування:
    Капусту, квашену цілими качанами, нарізати квадратиками, попередньо видаливши качана. Брусницю і яблука відокремте від заливки.
    Яблука з віддаленої серцевиною наріжте дольками на 4-8 частин. В заливання від маринованих фруктів покладіть корицю, гвоздику, доведіть до кипіння і залиште для охолодження.
    Капусту, ягоди, яблука укладіть шарами в посуд, пересипаючи кожен шар цукром, залийте процідженим заливкою, додайте олію і поставте салат на 2-3 години в холодне місце.
    Перед подачею перемішайте і посипте зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Дуже легкий у приготуванні салат, чудово підходить до м'ясних нежирним страв.
    Склад:
    200 г гороху нут
    2 середніх головки цибулі
    150 мл оцту 9%
    400 мл кип ’ ятку
    1 пучок зелені кінзи
    рослинна олія (бажано нерафінована)
    сіль за смаком
    Приготування:
    Горох нут залити холодною водою (приблизно 3 літри) і залишити на 12 годин.br/>Злити з гороху воду, залити чистою водою (приблизно 2 літри) і варити нут до готовності. Коли нут стане м'яким, додати сіль і варити ще 10 хвилин.
    Відкинути нут на друшляк.
    Ріпчасту цибулю обчистити і нарізати тонкими півкільцями. Залити цибулю окропом, додавши оцту. Залишити маринуватися 15 хвилин.
    Промаринованный цибулю промити в холодній воді.
    Змішати нут і цибулю.
    Додати в салат дрібно порубану зелень кінзи.
    Заправити салат рослинним маслом і дати настоятися протягом 2-х годин.br/>Фото і рецепт: Юлія

  • Підготовка: 5 хв.
    Приготування: 15 хв.
    На 6 порцій:
    ■ 4 молоді моркви
    ■ 2 стебла селери
    ■ жменю волоських горіхів
    Для заправки:
    ■ 150 мл натурального йогурту
    ■ 1 варений яєчний жовток
    ■ 0,5 ч.л. цукру
    ■ 1 ч.л. негострий гірчиці
    ■ 2 ст.л. маслинові масла
    ■ сіль
    ■ перець за смаком
    Приготування:
    Наріжте очищену від шкірки морква дрібної і тонкою соломкою і складіть її в салатник. Селера ретельно промийте, відокремте зелень і наріжте стебло рівними тонкими скибочками.
    Зелень селери дуже дрібно порубайте. Складіть селера в салатник поверх моркви.
    Волоські горіхи порубайте ножем на невеликі шматочки і рівномірно посипте ними салат.
    Приготуйте соус. Для цього збийте блендером всі складові для заправки.
    Вилийте заправку в невеликий соусник і подавайте до столу разом з нарізаним салатом.

  • Інгредієнти:
    морква - 3-4 шт;
    корінь селери - 1/2 шт;
    естрагон (тархун) - 5 гілочок;
    шнітт-цибуля - пучок.
    Для соусу:
    жовток - 1 шт;
    гірчиця гостра - 2 ст.л.;
    олія рослинна рафінована - 150 мл;
    білий винний оцет - 1 ст.л.;
    сіль, перець;
    вершки - 5 ст.л.
    Соус для цього салату - практично домашній майонез, замість лимонного соку використовується оцет, а потім додаються вершки, тому що майонез виходить дуже густий. Не лякайтеся його робити! Це зовсім не складно і вимагає зовсім небагато часу. А результат того вартий.
    високу вузьку посуд (у мене спеціальний стакан для блендера) відправляємо жовток, гірчицю, збиваємо блендером з насадкою віночок. Як тільки суміш змінить колір (приблизно хвилина), починаємо вливати рослинна олія (я брала соняшникова) невеликими порціями, не перестаючи заважати.
    150 мл олії я вливала приблизно в 5 приймань. Як тільки бачите, що масло размешалось в суміші, додайте ще. Насправді - довше описувати, ніж робити. Після того, як влили всі рослинне масло, додати оцет і знову зіб'ємо. Солимо й перчимо, ще 30 секунд збиваємо і прибираємо в холодильник.
    Моркву очистити і натерти на терці з насадкою для соломки. Якщо такого немає, то трьом на дрібній.
    Біля кореня селери відрізаємо половину і очистити його від шкірки. Це зручно робити, поклавши його зрізом вниз на дошку.
    Натираємо селера також. У естрагону відриваємо листя, стебла выкидываем. Листочки дрібно нарізаємо.
    Також дрібно ріжемо шнітт-цибуля. Перемішуємо зелень з овочами.
    Дістаємо соус з холодильника, додаємо вершки й заправляємо салат. Пробуємо на сіль, якщо треба - додаємо. Я соус солила таким чином, щоб в салат вже сіль не додавати.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * редис 1 великий пучок
    * огірки 2 шт.
    * зелень кропу 1/2 пучка
    * оливкова олія
    * морська сіль, чорний перець
    * яйця 2 шт.
    * сметана
    * кунжут і зелену цибулю для прикраси
    Підготовлений редис нарізати кружками, перекласти в миску. Огірки нарізати кружками і додати до редису. Зелень кропу подрібнити і покласти в миску.
    Залити невеликою кількістю оливкової олії. Посолити і перемішати. Викласти овочі на блюдо. Яйця нарізати кружечками і розташувати поверх овочів.
    Полити салат сметаною, поперчити за смаком. Посипати салат дрібно нарізаною зеленою цибулею і кунжутом і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Основа цього салату - кус-кус - крупа смачна та поживна. У поєднанні з овочами і зеленню, приправлений сумішшю лимонного соку і рослинного масла, кус-кус підійде і на обід, і вечеря. Зверніть увагу на послідовність приготування салату: спочатку нарізаємо овочі, присаливаем їх, щоб вони дали сік і тільки після цього додаємо крупу.
    Інгредієнти:
    кус-кус; овочі (помідори, огірки);
    зелень (петрушка, кріп, рукола);
    для заправки:
    рослинна олія;
    лимон (сік);
    часник - за смаком;
    сіль - за смаком.
    Приготувати кус-кус по інструкції, написаної на упаковці. У мене була крупа, яку досить залити кипятков і залишити під кришкою до повної готовності (рівень води має бути на 1 см вище рівня кус-куса).
    Поки готується крупа, вимити овочі та зелень, перекласти їх на рушник, щоб прибрати надлишок вологи. В салатник скласти нарізані овочі, кріп, петрушку і листочки руколи, додати подрібнений часник і посолити.
    За бажанням, перед нарізкою видалити насіння помідорів і зрізати шкірку з огірків.
    В салатник з овочами перекласти кус-кус, перемішати з овочами. Приправити за смаком лимонним соком і рослинним маслом.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    креветки тигрові відварені - 400 г.
    авокадо стиглий - 1 шт.
    апельсин - 1 шт.
    солодкий ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
    зерна граната
    сіль - за смаком
    сік лимона
    для заправки:
    оливкова олія - 2 ст. л.
    бальзамічний оцет - 1 крапля
    мед - за смаком
    Для заправки в миску вилити оливкову олію, додати бальзамічний оцет. Покласти за смаком мед. Креветки нарізати шматочками і покласти їх в салатницю.
    Авокадо очистити, нарізати кубиками, збризнути соком лимона і викласти до креветок. Апельсин очистити від шкірки і білих перегородок, нарізати кубиками, покласти в салатницю.
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і покласти в салат. Салат посолити, залити маринадом, перемішати. Посипати салат зернами граната. Подати салат до столу.
    Приємного апетиту!

  • Пропоную вам спробувати корисний і смачний салат із селери. Знаю, що багато селера не люблять, але повірте, цей продукт заслуговує на вашу увагу! Максимум користі при мінімумі калорій - право, варто полюбити його вже за це!
    За рецепт величезне спасибі Олені Н с форуму Клубу любителів газети Скатертина-Самобранка!
    Інгредієнти:
    * Селера черешкову (корінь або черешки, за смаком)
    * Огірок (свіжий, за смаком)
    * Горіхи волоські (за смаком)
    * Курка (м'ясо, відварене або запечене)
    * Сметана
    * Сіль за смаком)
    * чорний Перець (за бажанням і за смаком)
    * Гриби (варені, смажені або консервовані - за смак)
    Приготування:
    Натерти корінь селери на корейської тертці.
    Варену курячу грудинку порвати на волокна.
    гриби Порізати (я зазвичай ставлю консервовані).
    Додати нарізану брусками свіжий огірок.
    Додати подрібнені волоські горіхи.
    Автор заправляє салат майонезом і додає трохи лимонного соку.
    Можна подавати!
    Як варіант - можна приготувати цей салат з черешків селери, але гриби в цьому випадку класти не потрібно.
    Вийде ось такий салат - дуже соковитий і хрусткий.
    Вибирайте будь-який варіант за смаком.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ляночка

  • Інгредієнти:
    - баклажани 2 середніх (300гр);
    - цибуля ріпчаста-1 шт.;
    - помідори - 200гр.;
    - часник - 2 зубчики;
    - перець солодкий-150гр.;
    - олія;
    - сік лимона - 1 ст. ложка;
    - сіль;
    - зелень петрушки і базиліка;
    Приготування:
    Баклажани помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і залишити на 1 годину. Через годину віджати, промити і ще віджати.
    Добре підсмажити баклажани на соняшниковій олії. Зняти на серветку, щоб ввібралося масло.
    Інші овочі поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. 1 зубочек часнику залишити для заправки.
    Запечених овочів дати охолонути.
    Баклажани можна не смажити а половинками запекти в духовці, а потім почистити і нарізати, але на мій смак - зі смаженими баклажанами цей салат смачніше.
    З перцю і помідорів зняти шкірку. Перець, помідори,цибулю та запечений часник нарізати для салату.
    Смажені баклажани,тушковані овочі і нарізану зелень заправити заправкою з 1 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложок олії подрібненого свіжого часнику і 0,5 ч. ложки солі. Все обережно перемішати.

  • Інгредієнти (на 4 порції):
    помідори черрі - гілочка (13-15 шт);
    червона цибуля - 1 маленька цибулина;
    базилік зелений - 10 листочків + для прикраси;
    каперси - 1 ст.л.;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    бальзамічний оцет - 2 ч.л.;
    сіль,
    бальзамічний соус для прикраси (опціонально).
    Бальзамічний соус - це увареного з цукром бальзамічний оцет. Рецепт не даю поки, тому що цей я купувала (італійська). У відсутності смак соусу салату не постраждає.
    Ріжемо помідори черрі на половинки, відправляємо в миску. Цибулю ріжемо дуже тонкими півкільцями, відправляємо до помідорів.
    Туди ж відправляємо каперси. Солимо, перемішуємо. Поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом, ще раз перемішуємо.
    Безпосередньо перед подачею на стіл (інакше базилік скуксится) рвемо листя базиліка пальцями (від ножа вони темніють), перемішуємо і відразу викладаємо на велику тарілку.
    По краях розкладаємо листя базиліка, залишені для прикраси (я залишаю маленькі) і поливаємо хаотично, але красиво бальзамічним соусом. Відразу їмо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська