Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    мікс салатних листя будь-яких - 200 гр;
    помідори черрі - упаковка;
    гарбузове насіння;
    гірчиця діжонська - 1 ст.л.;
    мед рідкий прозорий - 1 ст.л.;
    лимонний сік - 1 ст.л.;
    оливкова олія смачне - 4 ст.л.;
    сіль, мелений перець.
    Змішуємо в мисці гірчицю, мед, лимонний сік, оливкова олія, сіль і перець. Перемішуємо вилкою до однорідності.
    Моєму салатне листя і відправляємо їх у великий салатник. Помідори черрі ріжемо навпіл і кидаємо туди ж.
    Поливаємо соусом, перемішуємо двома ложками.
    Посипаємо гарбузовим насінням і на стіл!
    Приємного апетиту!
    Автор: Ольга

  • Інгредієнти:
    авокадо
    креветки
    помідори-черрі
    червоний лук
    салатні листи
    для заправки:
    зерниста гірчиця
    сік лимона
    арахісове масло
    кінза
    сіль
    чорний перець
    Очистіть відварені креветки, наріжте авокадо кубиками, черрі, залежно від розміру, розріжте на 2 або 4 частини, цибулю наріжте тонкими півкільцями і з'єднайте все це в мисці.
    Для заправки збийте вилкою гірчицю і сік лимона з сіллю і перцем, потім, продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте арахісове масло і додати подрібнену кінзу.
    Заправте салат, як слід перемішавши вміст миски руками, і викладіть його на салатне листя.
    Арахісове масло додасть креветок і авокадо тонкий аромат горіхів, чому і ті, й інші дуже виграють.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Мені дуже подобається поєднання інгредієнтів в цьому салаті! Рибу можете вибрати будь-яку, головне - гарячого копчення. Чим благородніше риба, тим менше кісток і краще смак. У Новий Рік можна шиканути, адже правда?
    Інгредієнти:
    зубатка гарячого копчення - 400 гр;
    відварна картопля - 4 шт;
    яблуко (семеренко або гренні сміт) - 1 велике;
    лимон - 1/3 шт;
    маслини без кісточок - 1/3 баночки;
    зелений горошок - 1/2 банки;
    майонез;
    сіль.
    Картоплю при варінні неодмінно посоліть! Розбираємо рибу руками на шматочки, видаляючи кістки (одну плитку! люблю зубатку) і шкіру.
    На крупній тертці в ту ж миску до риби натираємо картоплю. Неодмінно добре остиглий, щоб не слипался.
    Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини.
    Натираємо на тій же тертці. Тут же відрізаємо третину лимона і збризкуємо яблуко лимонним соком, щоб воно не потемніло. Прямо в мисці.
    І відразу заправимо майонезом, щоб точно не потемніло. Норму майонезу не пишу, тому що це справа смаку і "сухості" інгредієнтів. Маленька пачка піде точно.
    Я завжди ратую за покупку маслин з кісточками, але цього разу нам треба нарізати їх красивими кружечками, тому купуємо без кісток. Відповідно нарізати тонкими колечками. Відправляємо в салат.
    Туди ж додати горошок. Без рідини, зрозуміло. Пробуємо на сіль і майонез.
    Він гарний і смачний.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Інгредієнти:
    * куряча Грудка (бажано копчена, невелика) - 1 шт
    * Яблуко (зелений) - 1 шт
    * Апельсин - 1 шт
    * Селера (стебла) - 2-3 шт
    * Салат - 1/2-1 пуч.
    * Сир твердий - 80-100 г
    * кедрові Горіхи - 2 ст. л.
    Приготування:
    Селеру і сир нарізати маленькими кубиками. Додати порізане куряче м'ясо.
    Апельсин очистити від плівочок і нарізати невеликими кусочками.Листья салату вимити, обсушити і нарвати на невеликі шматочки.
    Додати порізане яблуко. Акуратно перемішати салат, заправити його і посипати кедровими горішками.
    Я для себе заправляла апельсиновим соком, для чоловіка майонезом, розведеним тим же апельсиновим соком. Ви можете використовувати сметану, натуральний йогурт або майонез.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ляночка

  • Інгредієнти:
    філе оселедця "Матьє" - 2 упаковки (4 невеликих оселедця);
    цибуля - 1 шт;
    картопля - 3 середніх шт;
    яйця - 4 шт;
    буряк - 4 невеликих шт;
    майонез - приблизно 400 мл.
    Відварюємо картоплю і буряк в підсоленій воді до готовності (у різних каструлях). Варимо яйця. Дати охолонути.
    Нарізаємо оселедець дрібним кубиком і викладаємо на дно салатника.Выбор оселедця саме "Матьє" пояснюється смаковими якостями.
    Навіть я, шалений прихильник всього натурального, змушена була погодитися, що ця оселедець у даному салаті набагато смачніше, ніж проста, нами очищена (хоча на стіл, "під горілочку" я завжди купую звичайну і сама чищу).
    Наступний шар - дуже дрібно порізану цибулю. Лучок повинен "лежати" з оселедцем - вони дуже добре поєднуються. Рясно змащуємо майонезом.
    Далі трьом на дрібній тертці картоплю, викладаємо на майонез. Потім трьох білки яєць, теж на дрібній терці, і викладаємо на картоплю. Знову майонез, не шкодуємо.
    Потім трьох буряк, тепер вже на крупній терці (досвідченим шляхом доведено, що так смачніше). Викладаємо шаром. Знову майонез. Як ви вже здогадалися - рясно.
    І останній штрих - трьом жовтки на дрібній терці і прикрашаємо "шубу".Оставляем півгодини постояти на столі, а потім прибираємо на ніч у холодильник.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    1 зелена редька (середня),
    1 цибулина,
    3 яйця,
    200 г вареної яловичини,
    2 шт. кріп (зелень),
    1/4 граната,
    3 ст. л. майонезу,
    3 ст. л. сметани 20%-ної жирності,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Редьку обчистити і порізати соломкою або подрібнити на терці.
    Цибулю порізати кільцями. Замочити в холодній воді редьку і цибулю на 30 хвилин.
    Гранат очистити.
    Попередньо зварену яловичину, охолодити і порізати невеликими смужками.
    Яйця відварити і крупно нарізати. Злити воду з редьки і цибулі. Додати яловичину і яйця.
    Перемішати. Заправити салат сумішшю майонезу та сметани. За бажанням посолити.
    Прикрасити зверху дрібно нашаткувати кропом і зернами граната. Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Насправді в салат - сюрприз входить більше інгредієнтів. Це і цибулю, і апельсин, і сир, шинка, і мигдаль, і брокколі. Все, що потрібно для здорового і смачної страви.
    Ще після салату з кус-смаком, в який входить апельсин, я зрозуміла що солодкі цитрусові можна і потрібно (!) додавати в салати. Вони надають дивну свіжість і яскравість смаку. Тому побачивши рецепт салату-сюрпризу, відразу ж вирішила його приготувати, раджу спробувати і вам.
    Інгредієнти (на 2 особи):
    1 пучок брокколі
    1/2 червоної цибулі
    1/2 зубчіка часнику
    200 м блакитного сиру
    1 скибочка бекону
    1 апельсин
    1 столова ложка мигдалю (нарізаного)
    1 столову ложку насіння соняшнику
    винний оцет
    сіль
    перець
    сушений базилік
    мускатний горіх
    зелений лук
    петрушка
    Приготування:
    Наріжте цибулю соломкою і покладіть на тарілку. Додайте трохи сушеного базиліка і трохи винного оцту. Все добре перемеша1те.
    Очистіть апельсин, видаліть плівки і покладіть їх у тарілку. Посоліть.
    Підсмажте шматочок шинки на сковороді без масла до хрусткої скоринки. Подрібніть.
    Підсмажте мигдаль в тій же сковороді без масла.
    З пучка брокколі зріжте ножем тільки квітки (самий верхній шар, решту брокколі можна використовувати для супу-пюре або іншої страви). Подрібніть часник і додайте до брокколі.
    Посипати трохи тертого мускатного горіха і додати насіння соняшнику і бекон. Приправити сіллю, перцем і оцтом.
    викласти На блюдо скибочки апельсина (можна викласти їх формою квітки) і полити заправкою. Додати кілька шматочків сиру і зверху викласти брокколі.
    Додати цибулю і посипати мигдалем. Прикрасити зеленою цибулею і петрушкою. Полити залишилася заправкою.

  • Практичний, зручний, швидкий і смачний салат. Практичний - тому що не потрібно готувати маринад для лука, його замінює огірковий розсіл, який ми зазвичай виливаємо. Зручний і швидкий - тому що всі продукти для салату є під рукою, і нарізаються досить крупно. Заправка до салату подається окремо, і кожен може вибрати те, що подобається - домашній майонез, рослинне масло, сметану, і тому салат просто не може бути несмачним.
    Кількісний склад продуктів приводити не буду. Беріть в рівних пропорціях або згідно своїх смакових переваг. Робіть салат “на око”.
    Інгредієнти для картопляного салату:
    картопля;
    ріпчасту цибулю;
    мариновані огірки (розсіл не виливайте);
    солодкий болгарський перець;
    цибуля-порей або зелену цибулю;
    сіль;
    мелений чорний перець;
    для заправки:
    рослинна олія, сметана, майонез - на вибір.
    Щоб салат не перетворився в кашу, вибирайте картопля з невеликим вмістом крохмалю (не розсипчастих сортів). Відварити його можна на пару, в мундирі, з додаванням у воду лаврового листа і перцю-горошку.
    Або як звичайно - у підсоленій воді. Картоплі дайте охолонути до кімнатної температури, наріжте довгою соломкою. Якщо використовувати гарячу картоплю, смак салату різко погіршиться.
    Поки вариться картоплю наріжте цибулю кільцями. Злегка його розітріть руками, щоб став м'якше, покладіть в глибокий посуд. Залийте розсолом від маринованих огірків, залиште на півгодини.
    Мариновані огірки нарізуйте довільно - кубиками або брусками. Якщо шкірка тверда, її краще зрізати.
    Солодкий перець очистити від насіння, наріжте довгими смужками.
    Маринад після лука злийте в окремий посуд. Всі інгредієнти салату акуратно змішайте, підсоліть за смаком, приправте меленим перцем.
    Готовий німецький салат з картоплею прикрасьте кільцями цибулі-порею або зеленою цибулею і подавайте до столу.
    Окремо приготуйте соусники з майонезом і сметаною. У залишився після лука маринад додайте запашне рослинна олія, щіпка меленого перцю - вийде смачна заправка для салату, яку теж подайте в окремому соуснику.
    Фото і рецепт: Sangina

  • Насправді нічого особливо мексиканського в цьому салаті немає, окрім, мабуть, присутності авокадо, яке вже досить прижилася на наших кухнях, особливо в поєднанні з креветками. Просто ми з друзями весь час замовляємо цей салат в мексиканській ресторанчику, тому вирішила розповісти вам про нього.
    Інгредієнти:
    розморожені чищені креветки - 500 гр;
    салат айсберг - 1/2 головки;
    помідори - 3 шт (невеликих);
    авокадо - 1 шт;
    лимон - 1 шт;
    оливкова олія - 4 ст.л.;
    гірчиця - 1 ч.л.;
    сир (у мене чеддер) - 300 гр;
    сіль, перець чорний мелений.
    Моєму листя айсберга і даємо їм посохнуть, щоб вода не потрапила. Потім нарізати тонкою соломкою. Відправляємо в миску.
    Авокадо ріжемо по кістці, потім повертаємо одну половинку під 90 градусів щодо інший і розділяємо. Виймаємо кісточку і зрізуємо ножиком шкірку.
    Ріжемо дрібним кубиком. Відразу ж на дошці збризкуємо сік половини лимона, щоб м'якоть авокадо не потемніла. Відправляємо до айсбергу.
    Помідори нарізати теж дрібним кубиком. Змішуємо овочі в мисці, солимо.
    Робимо заправку: у мисочку наливаємо оливкова олія, додаємо сік другої половинки лимона, перчимо (приблизно 1 ч.л. без гірки), додаємо гірчицю і розмішуємо вилкою до однорідності.
    Перемішуємо овочі з креветками, заправляємо соусом і знову перемішуємо.
    Сир натерти на дрібній терці. Посипаємо зверху салат. Можна подавати так.
    Я розкладаю за порційним тарілках акуратно, двома ложками.
    З'їсти його потрібно в цей же день, бажано відразу, тому що він дуже швидко "попливе".
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Інгредієнти:
    шпроти ризькі в олії - 1/2 банки
    картопля відварена "в мундирі" - 1 шт.
    солоні огірки - 1 шт.
    маслини - 8-10 шт.
    оливкова олія - за смаком
    рукола - за смаком
    кунжут - для прикраси
    Картоплю відварити, охолодити, очистити і натерти на терці. Шпроти дрібно нарізати. На блюдо поставити кільце, викласти першим шаром 1/3 тертого картоплі. Потім викласти шпроти. Знову шар картоплі.
    Огірок нарізати соломкою і покласти наступним шаром. Знову викласти шар тертої картоплі. Маслини дрібно нарізати і покласти на картоплю.
    Зняти кільце, прикрасити листками руколи. Зверху покласти шпроти, посипати кунжутом, збризнути маслом і подати до столу.
    Приємного апетиту!