Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
помідори - 800 гр.
огірки - 200 гр.
сир грецьку - 100 гр.
маслини - 20 шт.
цибуля ріпчаста - 1 головка
меліса і перцева м'ята
часник - 1 зубчик
сік лимонний - 1 ст. ложка
оцет яблучний - 2 ст. ложки
сіль - 1 ч. ложка
білий перець мелений - 4 ч. ложки
оливкова олія - 8 ст. ложок
яйце - 1 шт.
Приготування:
Помідори нарізати дольками, огірки - кружечками, цибуля - підлозі кільцями, сир - дрібними кубиками. Розрізають навпіл зубчик часнику і місцем зрізу натирають салатник.
Укладають в салатник підготовлені помідори, огірки, сир, цибуля, маслини і посипають рубаними травами. Змішують лимонний сік, оцет, сіль, оливкове масло і мелений перець.
Отриманим соусом заправляють салат і дають настоятися 30 хвилин при кімнатній температурі. Перед подачею салат ретельно перемішують і оформляють часточками вареного яйця. -
Найпростіший салат за 15 хвилин. Згодиться і як закуска і як основне блюдо на легку вечерю. Копчену курку можна замінити вареної або запеченої.
Інгредієнти:
* половинка копченої курки;
* огірки - 4 шт (або 1 великий);
* маринований імбир - 2 ст.л.;
* салат - пучок.
Для заправки:
* соєвий соус - 4 ст.л.;
* оливкова олія - 4 ст.л.;
* кунжутна олія - 1/2 ч.л.;
* васабі - 1 ч.л.;
* насіння кунжуту - 2 ст.л.
Приготуємо продукти.
Огірки ріжемо тонкими кружечками. (Якщо ви взяли все-таки великий огірок, то рекомендую різати його тоді півкільцями).
Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісток і розділяємо на волокна.
А потім їх нарізаємо не занадто дрібно.
Засипаємо в салатник до огіркам.
Моєму листя салату.
Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору - так він віддасть весь свій аромат.
Змішати всі інгредієнти для заправки.
В салатник додаємо імбир.
А потім рвемо туди ж листя салату і перемішуємо.
Заливаємо заправкою і ще раз добре, але акуратно перемішуємо (щоб листя салату не померли).
Подаємо відразу ж. Ми знищили весь і дуже швидко.
Не рекомендую залишати його на завтра, інгредієнти погано переносять ночівлю.
Приємного апетиту!
NB! Замість копченої курки цілком можна взяти варену, з копченою просто пікантнішими.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Легкий весняний салат, де і колірна гамма, і запахи розташовують до думки, що страва не тільки смачне, але і корисне. В салаті чудово уживаються корисні у всіх відносинах мангольд, рукола і шпинат, з ароматною полуницею і смачною моцарелою. І додайте до цього бальзамічний соус. Пробуємо?
Інгредієнти:
моцарела - 1 велику кульку (близько 120г);
полуниця - 5-6 шт.;
суміш з салатних листя (мангольд, рукола, шпинат) - за смаком;
для заправки: бальзамічний соус (у мене з лісовими ягодами) - за смаком; рослинна олія - 1 ст.л.; соєвий соус - 1/2 -1 ч.л.
Зелень промити під проточною водою, струсити з неї воду і розкласти на рушник, щоб видалити надлишок вологи.
Це важливо, тому що смак і вигляд салатних листя гірше, якщо заправка була вилита на мокру зелень.
Моцареллу нарізати кружечками товщиною 2-3 мм. Кожен гурток розрізати навпіл.
Полуницю вимити, обсушити на серветці, видалити чашолистки і розрізати на четвертинки або менше.
На тарілки (з цього обсягу продуктів вийде 2 порції) розкласти по колу, чергуючи моцареллу і полуницю. За смаком полити бальзамічним соусом.
Для заправки в невеликій мисці збити олія з соєвим оцтом і полити цією сумішшю листя мангольд, руколи і шпинату. Акуратно перемішати.
Приправлені листя викласти поверх полуниці з моцарелою і одразу ж подати на стіл. Все, салат готовий.
Примітка: замість полуниці можна взяти нарізаний на четвертинки свіжий інжир.
Фото і рецепт: Олена Покровська -
Інгредієнти:
* великі креветки 25 шт.
* соєвий соус
* мед
* кріп
* сік лимона
* листя салату
* томат 1 шт.
* яєчна локшина 100 г
для маринаду:
* кисло-солодкий соус
* соєвий соус
* оливкова олія
* кедрові горішки
Змішати 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. меду і сік 1/4 лимона. Креветки замочити в маринаді на 10 хвилин, потім розкласти їх на деку і посипати кропом. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
Локшину відварити до готовності, воду злити. Листя салату розірвати на шматки і покласти в салатницю. Томат нарізати і додати до салату.
оливкова олія влити кисло-солодкий соус. Додати соєвий соус, все добре розмішати. Локшину додати в миску. Покласти теплі креветки.
Залити салат соусом, перемішати. Розкласти салат по тарілках і посипати кедровими горіхами. -
Інгредієнти (на 4 порції):
* курячі грудки (філе) - 2 шт;
* біле сухе вино - 100 мл;
* вода - 50 мл;
* гірчиця - 4 ст.л.;
* рослинна олія - 3 ст.л.;
* мікс салатних листя - 200 гр;
* стручкова квасоля - 200 гр;
* помідори черрі - 400 гр;
* болгарський перець (жовтий) - 1 шт;
* червона цибуля - 1 шт;
* чорний перець горошком - 1 ч.л.;
* гвоздика - 1 ч.л.;
* аніс (цебер) - 2 зірочки;
* кумін (зіра) - 1 ч.л.;
* кориця - 1/2 ч.л.;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* оцет фруктовий або бальзамічний - 1 ст.л.;
* сіль.
Помити куряче філе і обсушити серветкою. Розрізати на порційні шматки, при цьому товсті частини грудки розрізати також і уздовж.
Засипати всі спеції (крім солі) в кавомолці і подрібнити. Можна, звичайно, і в ступці, але важче і довше.
В миску наливаємо вино, воду, додати гірчицю, перемелені спеції і 1 ч.л. солі, перемішуємо. Додаємо рослинне масло і перемішуємо вилкою.
Кладемо в маринад курку і залишаємо маринуватися на ніч (мінімум 4 години).
В киплячу підсолену воду кидаємо стручкову квасолю і варити до готовності, приблизно 3 хвилини з моменту закипання.
Смажимо на грилі куряче філе.
Якщо в домашніх умовах, то на сковороді гриль.
Тим часом болгарський перець нарізати тонкими смужками.
Помідори черрі ріжемо навпіл.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
У велику миску кладемо салатне листя, помідори, болгарський перець, цибуля і квасолю. Перемішуємо руками.
Робимо заправку: наливаємо в миску (або чашку) оливкова олія і фруктовий оцет (у мене з манго), солимо і перемішуємо вилкою.
Напевно слід сказати про оцті. Фруктові оцти найчастіше роблять з фруктовим пюре. Вони надають салатів пікантні нотки. Якщо у вас такого немає, сміливо використовуйте бальзамічний.
Виливаємо заправку в наш салат і пермешиваем. Знову ж таки, мені зручніше це робити руками.
Готове куряче філе викладаємо на тарілку або на дошку. Ріжемо навскоси невеликими скибочками.
Розкладаємо салат на великі порційні тарілки і кладемо зверху нарізане куряче філе.
Одразу подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна. -
Інгредієнти:
4-5 печериць,
100 г стручкової квасолі (заморожування),
100 г готової корейської моркви,
7-9 оливок,
рослинна олія,
1/4 ч. ложки кунжутного насіння,
сіль.
Приготування:
Стручкову квасолю розморозити, воду злити і обсмажити на рослинній олії до готовності. Викласти в миску і остудити.
Гриби порізати скибочками і теж обсмажити на рослинній олії.
У мисці змішати квасоля, гриби, заздалегідь приготовлену морква по-корейски, і оливки порізані половинками. Посолити. Добре перемішати і дати постояти 20-30 хвилин.
Викласти на тарілку і посипати кунжутним насінням.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
На 4 порції:
700 г молодої дрібної картоплі,
60 мл оливкової олії,
15 мл лимонного соку,
1 ст л зернистою гірчиці,
1 маленька червона цибулина, дрібно порізана,
1 маленький червоний чилі, очищений від насіння і порізаний,
350 гр франкфуртеров (або інших сосисок),
4 палиці селери, дрібно покришені,
125 г вареного буряка, порізаної,
2 ст л свіжої м'яти
Інструкції:
1. Помістити картоплю в холодну воду, посолити, довести до кипіння і варити 15 хв. Потім нарізати на великі шматки і покласти в салатницю.
Ретельно перемішати оливкова олія і лимонний сік, додати гірчицю, червоний лук і чилі, полити заправкою гарячу картоплю. Добре перемішати.
2. Приготувати сосиски, якщо потрібно, нарізати на шматочки і додати до картоплі. З'єднати з селерою і буряком і перемішати.
3. Прикрасити м'ятою і подавати. -
Інгредієнти на 4 порції:
1/2 головки білокачанної капусти
1/2 банки консервованої кукурудзи
1 огірок (широкий і довгий)
1 лимон
майонез або соняшникова олія, якщо ви на посаді
сіль
Інструкції:
1. Шаткуємо капусту, дрібно.
2. Дрібно ріжемо огірок.
3. Змішуємо і висипаємо кукурудзу, потім трохи лимона (2 кільця дрібно нарізати), сіль і заправляємо за смаком майонезом або маслом.
4. Корисніше, звичайно, заправляти соняшниковою олією. -
Інгредієнти:
помідори - 5 шт.
огірок - 1 шт.
перець солодкий червоний - 1 шт.
яйця варені - 4 шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
салат-латук - 1 качан
маслини - 18 шт.
Для соусу:
оливкова олія - 3 ст. ложки
оцет - 4 ст. ложки
вода - 1 ст. ложка
цибуля зелена - 4 пера
зелень петрушки рубана - 2 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
Огірок і помідори наріжте скибочками. Солодкий перець, видаливши насіння, нарізати соломкою.
Цибулю наріжте кружечками. Салат крупно нашаткуйте або нарвете. Яйця наріжте скибочками.
Зелену цибулю наріжте. Для соусу змішайте масло, оцет і воду, додайте мелений перець і сіль.
Підготовлені інгредієнти змішайте, додати маслини і заправити соусом. -
Інгредієнти:
350 г консервованої стручкової квасолі
1 червона цибулина
200 г вареної ковбаси
100 г тертого сиру
зелень петрушки
майонез
Приготування:
Цибулю очистити, тонко нарізати. Ковбасу і квасоля нарізати невеликими смужками.
салатнику змішати ковбасу, квасоля, цибулю і тертий сир, посолити за смаком і заправити майонезом.