Інгредієнти:
* рис 1 склянку
* кальмари 300 г
* ананас 1 шт.
* гігантські креветки 4 шт.
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* часник 3 зубчіка
* шафран щіпка
* сир 4 тонких брусочки
* кедрові горішки
Рис відварити до готовності. Воду злити, рис промити. Закип'ятити воду, опустити підготовлених кальмарів, варити 2-3 хвилини, кальмарів вийняти і остудити. Ананас розрізати навпіл. За допомогою ножа і ложки видалити частину м'якоті.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Часник нарізати і покласти до цибулі, обсмажити все до золотистого кольору. М'якоть ананаса нарізати кубиками і покласти до цибулі і часнику. Всипати шафран. Покласти рис.
Кальмари нарізати і додати до інших продуктів, посолити за смаком, перемішати. Креветки очистити, залишивши голову й хвіст. У м'якоті зробити поздовжній розріз. Наповнити половинки ананаса рисом, зверху покласти по дві креветки, в розрізи вставити брусочки сиру.
Поставити в розігрітий гриль. Готувати 4-5 хвилин. Як тільки креветки придбають червоний колір, а сир розплавиться - страва готова. Покласти ананас на тарілку і подати до столу.
Приємного апетиту!