Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смачна страва з літніх овочів. Сонячне і соковите, гарячий та швидке. Просто і смачно по-селянські та по-грецькому звався.
    Інгредієнти:
    Картопля (бажано молодий, неразваривающийся) - 400-500 г
    Перець (солодкий, різних кольорів) - 2-3 шт
    Помідори - 3 шт
    Часник - 4 зуб.
    оливкова Олія - 4 ст. л.
    Перець солодкий мелений - 0,5 ч. л.
    Сіль
    Орегано - 1 ч. л.
    Бринза - 100 -200 р
    Цибуля зелена - 2-3 шт
    Чебрець (свіжий (для сервіровки)) - 3-5 шт
    Приготування:
    Картопля помити і відварити в шкірці до готовності, протягом 20-25 хв., в залежності від розміру.
    Остудити. Очистити від шкірки і нарізати товстими скибочками.
    Підігріти в сковороді оливкове масло і додати в нього часник, нарізану кружальцями.
    Додати підготовлений картопля і солодкий перець, нарізаний тонкими смужками. Дати овочів підрум ’ янитися з усіх боків.
    Помідори порізати хрестоподібно, ошпарити окропом (або бланширувати в окропі кілька хвилин), потім - облити холодною водою, зняти шкірку.
    Розрізати на четвертинки і видалити насіннєву частина (використовувати насіннєву м'якоть і сік для томатного супу або соусу). Тверду м'якоть нарізати смужками.
    Овочі в сковороді приправити солодкої порошкової паприкою, сіллю, орегано, акуратно перемішати. Додати смужки томатів і розкришену бринзу або фету.
    Подавати страву, посипати нарізаною зеленою цибулею і/або свіжим чебрецем. Маслини, оливки теж чудово доповнять блюдо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: barska